Magnus (18) fornøyd med NM-plassering – skuffet over avstanden til vinneren

NUMMER SEKS: Magnus Sørbø tok sjetteplassen i norgesmesterskapet i tempo i Langangen.

NUMMER SEKS: Magnus Sørbø tok sjetteplassen i norgesmesterskapet i tempo i Langangen. Foto:

Magnus Sørbø (18) med topplassering i tempo-NM.

DEL

Sykkelsesongen er for alvor i gang igjen etter koronapausen, og lørdag gikk årets tempo-NM i Langangen.

Magnus Sørbø fra Gjerstad ble nummer seks i juniorklassen. Ringerike SK-rytteren tråkket inn til andreplass, men etter Sørbø kom raskere konkurrenter, som dyttet gjersdølingen ned til sjetteplass.

Sørbø var ett minutt og 33 sekunder bak vinneren, Per Strand Hagenes fra Sandnes. Johannes Staune-Mittet fra Lillehammer tok sølvet, mens Truls Nordhagen fra Lillehammer stakk av med bronsemedaljen.

– Det var en fin gjennomkjøring teknisk. Jeg manglet spruten i beina, så jeg er litt skuffet over avstanden opp, men plasseringen er god, så jeg får ta med meg det, sier Sørbø til Aust-Agder Blad etter det 30 kilometer lange temporittet.

– Det går ikke helt veien

I seniorklassen ble Erling Homme (22) fra Risør nummer 40 med drøyt sju minutter opp til vinneren, tromsøværingen Andreas Leknessund fra Uno-X.

– Det går ganske dårlig. Jeg har følt meg bra generelt på trening i år, men tempo må det jobbes mer med. Det er en øvelse jeg liker veldig godt og som jeg har lyst til å prestere i. Foreløpig går det ikke helt veien, sier Homme, som representerer arrangørklubben Grenland SK.

Seniorenes tempoløype var på totalt 35 kilometer.

Ny norgescup-helg venter

Forrige helg gikk første runde i norgescupen med Tour te Fjells i Valdres. Allerede neste helg går den andre runden i Trøndelag.

– Jeg tror løypene kan passe bra. Jeg har kjørt løypene før og det går mye opp og ned uten at det blir alt for hardt. Det er mange muligheter for å strekke feltet og at det kommer mindre grupper til mål, sier Homme.

Sørbø er usikker på hvordan løypene i Trøndelag vil passe ham.

– Men det blir moro med to fellestarter og én tempo i litt kupert løyper, så blir sliteløp, sier gjersdølingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken