Magnus (18) på pallen i norgescupen

NYTT TOPPRITT: Magnus Sørbø fra Gjerstad tok tredjeplass på fellesstarten i norgescupen bare to dager etter NM-sølv i gateritt.

NYTT TOPPRITT: Magnus Sørbø fra Gjerstad tok tredjeplass på fellesstarten i norgescupen bare to dager etter NM-sølv i gateritt. Foto:

Magnus Sørbø (18) spurtet til nytt råsterkt resultat.

DEL

Med tredjeplassen på fellesstarten i norgescupen i Sandnes søndag formiddag tok Magnus Sørbø sin nest beste plassering i karrieren.

– Det er moro. Det flyter bra for tiden, så det er stas, sier Magnus Sørbø til Aust-Agder Blad.

Sørbø tok sin bestenotering da han ble nummer to på en fellesstart i Trøndelag forrige måned.

Sørbø spurtet inn til tredjeplass, drøyt halvminuttet bak vinner Per Strand Hagenes fra Sandnes SK. Han var like bak andreplasserte Karsten Larsen Feldmann fra Stavanger SK.

–Vi hadde rågod lagkjøring. Vi bestemte oss kvelden før for å stresse underveis, så vi støtet hele tiden. Vi stresset de andre lagene. På slutten var Per rett og slett for sterk i en teknisk avslutning, der det var førstemann inn i den siste svingen før mål, sier Sørbø.

Mer enn forventet

Pallplasseringen skjer bare to dager etter at juniorrytteren fra Gjerstad tok sin første individuelle NM-medalje i landeveissykling da han spurtet inn til sølv i gaterittet i Stavanger fredag.

– Det var mye mer enn jeg kunne forvente. Med den andreplassen på fredagen, starter du søndagen med mye selvtillit å kjøre på, sier Sørbø.

I TOPPFORM: Ringerike SK-rytter Magnus Sørbø (fremst) fra Gjerstad leverte glitrende resultater i helgens NM- og norgescuprunde i Rogaland.

I TOPPFORM: Ringerike SK-rytter Magnus Sørbø (fremst) fra Gjerstad leverte glitrende resultater i helgens NM- og norgescuprunde i Rogaland. Foto:

Magnus Sørbø ble nummer sju sammen med sine to lagkamerater fra Ringerike SK i torsdagens lagtempo-NM, mens han ble nummer tolv på det individuelle temporittet i norgescupen lørdag. Ett minutt og 15 sekunder skilte Sørbø og vinner Truls Nordhagen fra Lillehammer CK på de 14 kilometerne.

– I lagtempo hadde vi håpet på mer, men det gikk rett og slett ikke. Vinnerne fra Lillehammer kjørte styggfort og syklet på en tid som ville gitt andreplass i seniorklassen, så det ble veldig langt opp. På det individuelle temporittet var jeg «gørrgåen». Jeg trodde det skulle gå tregere, for det kjentes sånn, så det var det beste jeg fikk til, sier Sørbø.

Halvor (16) viste seg frem

Halvor Sørbø tilhører egentlig 16-årsklassen, men har fått dispensasjon til å sykle NM- og norgescuphelgen i juniorklassen. Lillebror Sørbø var én av to 16-åringer på tremannslaget til Asker CK som endte på ellevteplass i lagtempo-NM. Halvor Sørbø sto over fredagens gateritt for å stille bedre rustet til helgens norgescup.

Lillebror Sørbø ble nummer 32 av 66 deltakere i temporittet, der han var to minutter og 14 sekunder bak vinneren. På søndagens fellesstart viste 16-åringen seg frem og satt lenge i den fremste gruppen.

– Jeg bet meg veldig godt sammen med de store gutta på de første fem av seks rundene. Det gikk jevnt fort hele rittet. Opp en bakke på den siste runden biter jeg med akkurat med feltet med kramper i begge lårene, men jeg måtte dessverre slippe feltet da kanonene begynte å støte rett etter, sier Halvor Sørbø, som er svært godt fornøyd med egen innsats og resultat på fellesstarten.

På siste runde ble det for tøft å klamre seg fast, men han tråkket inn til en fin 18. plass.

Grenland SK-rytter Erling Homme (22) fra Risør syklet lørdagens U23-NM og ble tatt ut på andre runde.

Neste helg går de siste rittene i norgescupen med tempo langs Nisser og fellesstart med målgang på Gautefall.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken