Magnus Sørbø på pallen – seiersbruddet glapp for Eskeland

PÅ PALLEN: Magnus Sørbø (i andreposisjon) kom på tredjeplass i Stjernetråkken søndag.

PÅ PALLEN: Magnus Sørbø (i andreposisjon) kom på tredjeplass i Stjernetråkken søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Sørbø (17) tok tredjeplass i sin nasjonale sesongdebut. Slik gikk det med resten av syklistene fra Gjerstad og Risør.

DEL

I sitt første ritt hjemme i Norge for sesongen tok Magnus Sørbø (17) fra Gjerstad en pallplass i juniorklassen i Stjernetråkken i Fredrikstad søndag.

Etter 101 kilometer kom han inn til tredjeplass, drøyt to og et halvt minutter etter vinneren, Oskar Myrestøl Johansson fra Grimstad.

– Det ble et litt vanskelig ritt. Jeg fikk til litt støting, men kom ikke med i det avgjørende bruddet. Kroppen var god, oppsummerer Magnus Sørbø, som har begynt å sykle for Ringerike SK.

I 15-16-årsklassen sesongåpnet lillebror Halvor Sørbø (14) med en 13. plass, 22 sekunder bak vinneren.

– Stjernetråkken var moro. Jeg satt med feltet helt til vi hadde kjørt 74 av 75 kilometer. Det var en lang nedoverbakke med utrolig høy frekvens, og da stivnet lårene mine totalt, men jeg er ganske fornøyd med debuten i 15-16-årsklassen. Gøy å komme i gang med sykkelritt igjen, sier Halvor Sørbø.

Halvor Sørbø stivnet på slutten, men var ganske fornøyd med sesongdebuten. Han er yngst i 15-16-årsklassen denne sesongen.

Halvor Sørbø stivnet på slutten, men var ganske fornøyd med sesongdebuten. Han er yngst i 15-16-årsklassen denne sesongen. Foto:

Seiersbruddet glapp

Per Eskeland (37) åpnet sesongen med en ellevteplass i seniorklassen i Stjernetråkken. Gjersdølingen satt i gruppe to som kom inn drøyt minuttet etter de sju syklistene som gjorde opp om seieren etter 126 kilometer.

– Vi gikk glipp av bruddet. Det gikk på første runde, og vi undervurderte det nok litt. Vi var kun tre mann til start, så man klarte ikke å dekke alle forsøk, sier Per Eskeland.

– Jeg kom meg med i et mellombrudd. Hans-Tore (Ebeltoft Andersen), som er siste tilskudd i GIL, prøvde seg på noen giftige angrep mot slutten, men vi var for langt bak. Skrotten var litt seig i starten, men jeg tror vi er i rute. Moro å være i gang, fortsetter Eskeland.

Andersen, som er fra Venensla, kom inn til 29. plass med drøyt fem og et halvt minutter opp til vinneren av seniorklassen, Johan Noraker Nossen fra Follo SK. Sindre Odberg Palm, som er fra Spydeberg og sykler for Gjerstad Idrettslag, sto av underveis.

Per Eskeland (nærmest) fra Gjerstad åpnet sesongen med en ellevteplass i Stjernetråkken søndag.

Per Eskeland (nærmest) fra Gjerstad åpnet sesongen med en ellevteplass i Stjernetråkken søndag. Foto:

Selvsikker Homme

Erling Homme (21) fra Risør kom inn til 33. plass med fem minutter og 37 sekunder opp til vinneren i seniorklassen.

– Jeg var veldig spent i dag på hvordan kroppen kom til å reagere. Jeg har ikke trent så mye rittspesifikt hittil i år, så det var spennende å se hvordan jeg taklet farten og intensiteten, forteller Grenland SK-rytteren.

– Jeg følte meg veldig bra, og satt bra med fremme i feltet, men var ellers for passiv og prøvde for lite å være med på det som skjedde, så det ble ikke noe stort resultat. Tar med meg at kroppen fungerer bra og at jeg er mye mer komfortabel og selvsikker på hvordan jeg kjører i felt enn i fjor, fortsetter Homme.

Erling Homme (med rosa ermer) fra Risør tar med seg en god følelse fra Stjernetråkken.

Erling Homme (med rosa ermer) fra Risør tar med seg en god følelse fra Stjernetråkken. Foto:

David Haugen fra Gjerstad IL og Grimstad syklet turklassen for menn i 20-årene, der han ble nummer seks.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken