Gå til sidens hovedinnhold

Mangfold i Risør – vi frykter ikke Pride

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tre representanter for SV i Agder og Risør tar i et avisinnlegg opp landsdelens frykt for Pride, regnbueflagg og at det er skummelt å vise sin seksuelle legning på Sørlandet. Risør trekkes fram som eksempel og jeg siterer: «Etter årelang kampanje heiste Risør to flagg utenfor rådhuset i år. Kort tid senere ble det ene stjålet. Det kom til rette da ungdommene som tok det angret seg. Kommunen hang det ikke opp igjen.»

Da må jeg nesten spørre: Hvilken årelange kampanje vises det til og hvem har den kampanjen vært rettet mot?

Jeg har tatt initiativ til at Risør kommune har flagget utenfor Risørhuset under Skeive Sørlandsdager hvert år siden 2017. Jeg har prioritert denne markeringen fordi vi da står sammen for større mangfold og toleranse i Agder. I år fikk vi også opp regnbueflaggene i Pride-måneden juni etter innspill fra aktivist Andreas Ausland. Det skjedde etter min oppfatning uten noen form for kamp eller motstand. At flaggene ble revet ned og at det tok noe tid å få erstattet ett flagg har en praktisk forklaring og kan ikke tolkes som noe forsøk fra kommunens side for å unngå flagging.

Det er en viktig sak å kjempe for mangfold og toleranse i landsdelen vår og vi har sikkert noen hver godt av å jobbe med forståelse av LHBTIQ-saker. Men det er uheldig hvis Risør, på et veldig tynt grunnlag, skal trekkes fram som en by og kommune med liten toleranse og åpenhet. Jeg mener i det store og hele det motsatte er tilfellet.

Kommentarer til denne saken