Marthe Kvernvik (23) har tatt journalistutdanning i Chester i England, ikke langt fra Liverpool. Siden hun var ferdig med studiene i fjor, så har hun jobbet som account manager i et firma i Liverpool.

– Det var mye administrativt arbeid, så jeg hadde lyst til å jobbe med det jeg er utdannet som. Da muligheten dukket opp, så søkte jeg på stillingen i Aust-Agder Blad, sier Kvernvik.

Ville hjem

Ønsket om å jobbe som journalist var også kombinert med en dragning mot hjembygda for 23-åringen.

– Jeg var litt lei av England, og savnet familie og venner hjemme. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Kvernvik, som startet i jobben mandag.

Siden hun kom flyttende fra England, må hun tilbringe de to neste ukene i karantene, før hun kan reise ut for å treffe folk.

– Jeg er ferdig med karantenen 1. mai. Det skal bli bra å komme ut igjen for å møte folk, sier gjersdølingen.

Kvernvik får hovedansvaret for AABs dekning av hjemstedet Gjerstad, og har allerede levert to første sakene sine i AAB.

– Jeg føler det er mer til Gjerstad enn mange vet. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med folk i bygda, sier hun.

Hun tror det blir spennende å få et innblikk i lokalpolitikken, som vil bli et av dekningsområdene. Og 23-åringen vil gjerne ha tips om det meste.

– Tips meg gjerne om personer som driver med spesielle ting. Jeg er interessert i å få tips om hva folk driver med, sier gjersdølingen.

Så vidt AAB har brakt på det rene, så er Kvernvik antakelig historisk. Hun skal nemlig være den første fast ansatte journalisten i AAB som er fra Gjerstad.

Kommer til å savne Gjerstad

Marianne Stene (40) har de fire siste årene hatt hovedansvaret for dekningen av Gjerstad, men bytter 1. mai ut AAB med søsteravisa i Amedia, Tvedestrandsposten.

– Det ser jeg jo fram til, det blir spennende, sier Stene, som hadde et vikariat i Tvedestrandsposten før hun begynte i AAB i 2016.

Stene bor i Tvedestrand og kan nå se fram til en enklere logistikk på hjemmebane.

– Det er en luksus som journalist å jobbe i samme by som man bor, med tanke på logistikken i hverdagen. Samtidig var det med litt tungt hjerte jeg sa opp i AAB. Jeg har fått et veldig godt forhold til Gjerstad, så det synes jeg er litt kjipt å gi slipp på. Så kommer jeg til å savne de fantastiske kollegaene mine. Det har vært noen morsomme og fine år, og jeg har ledd veldig mye, sier 40-åringen.

Hun trives veldig godt i jobben som lokalavisjournalist.

– Man kommer tett på veldig mange mennesker i forskjellige situasjoner, og det er et stort spekter av saker man dekker.

Stene er for øvrig fornøyd med sin etterfølger hos AAB.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at dere har ansatt Marthe som er fra Gjerstad og bor i Gjerstad, sier hun.