Mathisen-brødrene fornøyde etter å ha nådd gullfeltet i sesongstarten

FULLTIDSSEILERE: Tomas og Mads Mathisen har vært i Vilramoura de siste ukene. I helgen seilte de årets første regatta, Portugal Grand Prix.

FULLTIDSSEILERE: Tomas og Mads Mathisen har vært i Vilramoura de siste ukene. I helgen seilte de årets første regatta, Portugal Grand Prix. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tomas og Mads Mathisen (21) er fornøyde med sesongåpningen i Vilamoura i Portugal.

DEL

I årets første regatta for tvillingbrødrene Tomas og Mads Mathisen fra Risør ble det en 26. plass av totalt 54 båter i 49er-klassen i Portugal Grand Prix i Vilamoura på Algarvekysten i helgen.

– Vi er fornøyde med resultatet. Vi hadde juniorkonkurrentene våre like ved oss, så dette ser bra ut, sier Mads til Aust-Agder Blad.

Mathisen-brødrene har et klart mål om å vinne årets U23-VM hjemme i Risør i starten av juli. I Marseille i fjor endte de på femteplass etter å ha vært på medaljeplass i flere dager. De håper også å kvalifisere Norge og seg selv til OL i Tokyo i 2020.

– Vi har hatt en uke med veldig mye vind. Vi har trent ekstremt hardt siden nyttår, så før regattaen hadde vi båten i fingerspissene, men vi har vært slitne fysisk og mentalt på grunn av det, sier Mads Mathisen.

Kom i gullfeltet

21-åringene har tatt permisjon fra studiene for å satse fullt på seiling, i første omgang frem til høsten. Tvillingbrødrene har vært på treningsleir i Vilamoura i Portugal siden nyttår.

– Første dag av regattaen var det to seilaser, der vi fikk én tjuvstart og én tredjeplass. Det var bare ti av 28 båter som klarte å fullføre siste seilas, så vi har en av feltets boathandling i den røffe vinden og bølgene. På dag to var det en droppende serie, men det holdt til at vi kom i gullfinalen som en av 28 beste, oppsummerer Mads.

– På dag tre slet vi med startene, så da er det vanskelig å komme forbi de beste seilerne i verden. Dette er tredje gang vi er i et gullfelt, og det setter store krav til oss selv. Søndag gikk startene bedre, noe som hjalp på resultatet, fortsetter han.

Norge og Mallorca

Mathisen-brødrene blir én uke til i Portugal for å trene, før det blir en tur hjem til Norge for å ta noen styrketester og slappe av. Deretter venter et nytt utenlandsopphold, denne gang på Mallorca i Spania.

– Det blir fire uker med trening sammen med et canadisk lag før regattaen Trofeo Princesa Sofía, forteller Mads om konkurransen som går i måndesskiftet fra mars til april.

Neste års utgave av Trofeo Princesa Sofía er for øvrig siste mulighet til å kvalifisere seg til OL senere samme år. Neste mulighet for Mathisen-brødrene er imidlertid VM i Auckland i New Zealand i starten av desember.

Det er totalt tjue OL-plasser. De åtte første ble delt ut under VM i Aarhus i fjor, mens Japan er kvalifisert som vertsnasjoner. Dermed er det plass til ytterligere elleve nasjoner i neste års leker i Tokyo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken