Mathisen-brødrene leder EM etter første dag i Vilamoura

I STØTET: Tomas (øverst) og Mads Mathisen kjemper om medalje i U23-EM i Portugal denne uka.

I STØTET: Tomas (øverst) og Mads Mathisen kjemper om medalje i U23-EM i Portugal denne uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mads og Tomas Mathisen (22) med knallstart på U23-EM i Vilamoura.

DEL

I sin siste regatta som juniorer seiler seilertvillingene Mads og Tomas Mathisen fra Risør om medalje i U23-EM i Vilamoura i Portugal.

Etter tirsdagens tre tellende seilaser ligger 49er-seilerne fra Risør helt oppe på førsteplass med åtte poeng ned til østerrikerne Keanu Prettner og Jakob Flechberger på sølvplass.

– Målet for EM er pallplass, slo Tomas Mathisen fast da Aust-Agder Blad snakket med ham dagen før regattastart på Algarvekysten.

Aust-Agder Blad meldte tidligere tirsdag at Team Mathisen lå på andreplass, men det har i etterkant kommet en disk i tredje seilas til den britiske båten som ledet. Dermed har Risør-guttene en solid ledelse når to dager med seiling gjenstår.

Under U23-VM i Risør tidligere i år kom Mathisen-brødrene på sjetteplass – med tre ikke-europeiske båter foran seg på resultatlisten. I mai tidligere i år tok de bronse som tredje beste U23-båt i senior-EM i engelske Weymouth.

– Følelsen er bra. Vi har dominert på trening og har veldig bra fart, var Tomas Mathisens siste statusoppdatering overfor Aust-Agder Blad før mesterskapet i Vilamoura.

Mathisen-brødrene har flere uker med trening i EM-byen i 2019.

EM skulle startet mandag, men vanskelige forhold på sjøen gjorde at de ikke kom seg ut av havna. Mesterskapet avsluttes torsdag.

Mathisen-brødrene har hatt en meget god andre halvdel av 2019, der de vant det tyske juniormesterskapet som sin første seier i 49er-klassen, før de kort tid senere ble nummer to i knalltøff konkurranse i det tyske seniormesterskapet.

Det har vært et langsiktig mål for Mathisen-brødrene å kvalifisere seg til neste års OL i Tokyo. Neste og siste mulighet kommer i verdenscupen i italienske Genoa i april.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken