Mathisen-brødrene tok EM-medalje: – Veldig kult

BRONSEVINNERE: Tomas (t.v.) og Mads Mathisen med beviset på at de er bronsevinnere i U23-EM i 49er-klassen.

BRONSEVINNERE: Tomas (t.v.) og Mads Mathisen med beviset på at de er bronsevinnere i U23-EM i 49er-klassen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Seilertvillingene Mads og Tomas Mathisen (22) var intetanende til medaljefangsten under EM i England.

DEL

Mads og Tomas Mathisen tok bronsemedaljen i U23-klassen under EM i 49er-klassen i Weymouth i Sør-England denne uken.

– Det er veldig kult at vi er topp tre blant ungguttene. Om noen år – når de eldre er pensjonert – er det vi som skal være i toppen, sier Tomas til Aust-Agder Blad.

I motsetning til VM har ikke EM et eget U23-mesterskap, men det deles ut medaljer til de beste juniorene under senior-EM.

– Vi visste ikke om bronsen før for en halvtime siden. Vi visste ingenting før treneren vår kom og sa det. Vi ble nummer seks blant alle U23-seilerne, men var tredje beste båt fra Europa, sier Tomas Mathisen på telefon søndag kveld.

– Innledende ødela

Totalt ble det en 51. plass i europamesterskapet. 14 av båtene foran på resultatlistene var fra land utenfor Europa og regnes ikke på den offisielle resultatlisten, så Mathisen-brødrene ble 37. beste båt fra Europa.

– Vi hadde ikke så veldig mye flyt de innledende dagene, så vi kom akkurat inn i sølvfinalen. Det var litt surt for oss, men i sølvfinalen seilte vi ganske bra. Da hadde vi veldig bra seilaser som fikk oss til å klatre, oppsummerer Tomas.

22-åringen er ikke fornøyd med resultatet.

– Vi er ikke så veldig fornøyd, for de innledende rundene ødela sluttresultatet. Det er veldig tungt å klatre på listen etter ni seilaser. Da er det så mange poeng utdelt, sier Mathisen.

Banen som ble seilt var for øvrig den samme som ble seilt under London-OL for snaut sju år siden.

Oppladning til VM

Nå reiser Mads og Tomas Mathisen hjem til Risør for noen dager, før de skal seile Skagen Race om halvannen uke i en 63 fots seilbåt.

Deretter handler det meste om å forberede seg til årets store mål: U23-VM på hjemmebane i Risør første uken i juli. Like før seiler de også Kieler Woche i Tyskland.

Et annet stort hovedmål for Mathisen-brødrene er å kvalifisere seg for OL i Tokyo neste sommer. De siste elleve plassene deles ut i VM i Auckland på New Zealand i månedsskifte fra november til desember og Trofeo Princesa Sofía på Mallorca i april neste år.

Mathisen-brødrene har siden nyttår hatt permisjon fra ingeniørstudiene for å satse fulltid på seiling.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken