Mathisen-brødrene vant EM-gull

EUROPAMESTERE: Tomas (til venstre) og Mads Mathisen vant EM-gull i sin siste regatta som juniorseilere.

EUROPAMESTERE: Tomas (til venstre) og Mads Mathisen vant EM-gull i sin siste regatta som juniorseilere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mads og Tomas Mathisen (22) ble tidenes første U23-europamestere i 49er.

DEL

Seilertvillingene Mads og Tomas Mathisen er U23-europamestere i 49er-klassen etter å ha vunnet EM i Vilamoura i Portugal denne uka.

– Det er en stor lettelse og veldig givende endelig å få noe stort tilbake etter alt det harde arbeidet vi har lagt ned. Det føles veldig deilig, sier Mads Mathisen til Aust-Agder Blad.

Torsdagens fire planlagte seilaser ble avlyst på grunn av forholdene. Det var meldt en vindstyrke på opptil 40 knop og for store bølger. Dermed blir status etter onsdagens seilaser resultatlisten. Også mandagens seilaser ble kansellert på grunn av værforholdene.

22-åringene fra Risør endte opp på like mange poeng som det polske laget med Mikolaj Staniul og Jakub Sztorch på sølvplass, men Team Mathisen hadde én førsteplass mer enn polakkene.

– Det var fantastisk jobbet av både Mads og Tomas. Mads har jobbet veldig bra og kjempet hardt i bølgene. Han er en ordentlig maskin. Tomas har klart å plassere seg riktig i starten og kommet ut på siden det er trygt. Det er jævlig bra jobbet. Det har vært vanskelig når det har vært så mye sjø, sier trener Måns Hallström til Aust-Agder Blad på telefon fra Algarvekysten.

Årets U23-EM i 49er var det første i historien. Det var også Mathisen-brødrenes siste regatta som juniorseilere.

– Vi må vel ta en tur ut. Det blir sikkert noe «champis» på podiet også, sier Mads Mathisen på det obligatoriske spørsmålet på hvordan EM-gullet skal feires.

Det har vært et langsiktig mål for Mathisen-brødrene å kvalifisere seg til neste års OL i Tokyo. Neste og siste mulighet kommer i verdenscupen i italienske Genoa i april.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken