Gå til sidens hovedinnhold

Boplikt på Holmen

Artikkelen er over 18 år gammel
Kjære ordfører.
Du skjønner, det er noen av oss her i denne lille by, som ikke helt forstår dette med boplikt. Og særlig lite skjønner vi hvorfor det ikke skal være boplikt på Holmen, når det er boplikt på ”fastlandet”.

Jeg har diskutert saken med noen kollegaer, for øvrig noen svært oppegående, slik lærere ofte er. Og vi er enige om at dersom f.eks. hr. Lindstøl bygger noen hyggelige leiligheter på Holmen, så kunne jo noen hver av oss vurdere å kjøpe en slik. Vi kunne til og med tenke oss å bo i den hele året - med lyset på. Ja, til tross for dagens strømpriser!

Det vi egentlig lurer på, er hvorfor ikke ”Holmen brygge” kan bestå av boenheter til en pris som gjør at noen av byens egne skulle ha råd til å kjøpe en. Er det et mål for ordføreren og kommunen vår at bare de som har leilighet på Aker brygge fra før, skal få sjansen til å leve gode dager på denne bynære, attraktive øya vår. For det er vår øy – ikke vel?

Kjære Lars! Kan ikke du gi oss et enkelt og forståelig svar på dette?

For øvrig er vi også litt interessert i å få korte, begrunnede synspunkter fra den andre aktuelle ordførerkandidaten, nemlig hr. Thygesen, jeg mener, siden det er valg snart.
Og kanskje rådmannen også tør mene noe om saken – offentlig?

Stein