Spørsmål og tanker til Ragni Macqueen Leifson

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg sitter og leser AABs nettavis, kommer over ett leserinnlegg fra Ragni. «Stort kutt i kultur på årets budsjett» har Ragni som overskrift i sitt leserinnlegg.

Kultur og frivillighet er viktig for enhver kommune og innbyggere. Frivillighet er grunnsteinen i ethvert lokalsamfunn. Men hva gjør en Frivilligkoordinator? Har stillingen med all frivillighet i kommunen å gjøre – eller selvvalgte områder/tiltak? Jeg er leder i en frivillig klubb, vært det i noen 10-år – aldri hatt kontakt med frivillighetskoordinator. Risørhuset er så heldig å ha en kulturhusleder, biblioteksjef og frivillighetskoordinator under samme tak. Jeg tenker at de nærmest må slåss om lokalene.

Det er flotte tiltak som frivillighetskoordinatoren gjør, når han arr. Middager med de over 60 år. Men må det være en kommunalt betalt jobb å spise middag med de eldre? Jeg spiser for øvrig frokost med Kjell Mac Donald i ny og ne uten å få betalt.

Det er flere frivillige foreninger i kommunen som henvender seg til eldre, kanskje de kan videreføre dette med middager – samt tjene noen kroner til klubbkassa for koordineringen av dette?

Må man ha en frivillighetskoordinator som organiserer spillekveld og språkkvelder på biblioteket når vi allerede har en biblioteksjef med ansatte som holder til i lokalene? Vi har jo faktisk en leder på huset også, kan hun organisere/gjennomføre aktiviteter – Hva tenker du Ragni?

De kuttene som Ragni beskriver, vil de få så store konsekvenser for oss innbyggere, barn, unge samt brukere av Risørhuset. Jeg lurer?

Kan ikke lag, foreninger, kor, musikkteatret og ungdomsteatret som øver i Risørhuset få nøkkel, som alle idrettsklubber har? Ut ifra innlegget ser det ut som det må være kommunalt ansatte til stede under øvelser?

Hva er de alvorlige konsekvensene for barn og unge om man mister frivillighetskoordinator? Etter det jeg vet bruker kommunen 650.000 i året på denne koordinatorstillingen (Dette tallet er ikke bekreftet, men opplyst til meg)

Det hadde vært hyggelig om Ragni eller hennes partikollegaer i Bystyret, som innehar to av disse stillingene. Kan informert oss innbyggere om livet på Risørhuset. Samt fortelle om de alvorlige konsekvensene som vil komme ved kutt av frivillighetskoordinator.

Hilsen en undrende velger
Kittel Gjernes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags