– Jeg er overrasket og skuffet over rådmannens lemfeldige omtale av Akvariet

Av
DEL

LeserbrevJeg har forståelse for at Risørs rådmann snur alle stener for å løse kommunens vanskelige økonomi. At han ønsker å redusere kommunens tilskudd til Risør Akvarium er vel ett tiltak som kan være fristende. Men jeg er overrasket og skuffet over rådmannens lemfeldige omtale av Akvariet.

Han burde vite at det er Risør kommune som har opprettet Risør Akvarium som en selvstendig stiftelse 21.03.1997. Å kalle dette en kommersiell virksomhet viser at Rådmannen ikke har noen forståelse av hva Risør Akvarium er.

I Stiftelsens vedtekter § 12 heter det at «Godtgjørelse til styremedlem eller forretningsfører skal stå i rimelig forhold til det arbeid som følger med vervet».

Jeg har selv vært styreformann i 15 år (1998 til 2013) og har i likhet med alle andre styremedlemmer ikke fått ett øre i honorar.

I tillegg har mange andre av byens borgere deltatt i hundrevis av dugnadstimer for å støtte Akvariet i årenes løp.

Nå er det over seks år siden jeg ble avløst som styreleder. Jeg har derfor ikke detaljert oversikt over Akvariets økonomi. Men jeg vil tro at den økonomiske situasjonen ikke er vesentlig forandret. Så jeg ble overrasket da jeg hørte at kommunens tilskudd ble redusert med 100.000 kroner i 2019. Hvis dette beløpet skal reduseres med ytterligere 100.000 kroner i 2020, skjønner jeg at nåværende styreleder Jan Morten Homme er bekymret for Akvariets framtid.

Mvh

Stein Brox-Nilsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags