Parkeringsplasser eller bobilcamping på Tjenna?

Av
DEL

LeserbrevVi mener Tjenna er en altfor viktig del av byen vår til at området skal være en campingplass. Rådmannen har i sin innstilling til behandling av bobilparkeringen på Tjenna i teknisk komité førstkommende mandag innstilt på utvidelse av bobilparkering med alternativer til hvordan denne kan driftes. Et alternativ er private drivere med 20 års avtale, noe som vil låse alle muligheter for byutvikling i området for meget lang tid.

Før man kommer så langt som til å diskutere eventuelt driftsform, bør det tas stilling til hva vi egentlig skal bruke Tjenna til. Ønsker vi parkering på Tjenna – noe som vel er allment akseptert at vi trenger – eller skal Tjenna ha en utvidet funksjon som campingplass? Hva er i så fall spesielt med bobilcamping kontra camping med husvogn og telt? Dette er det første punktet som bør diskuteres og vurderes. Erfaringene fra i sommer, som sikkert mange har fått med seg, er at parkeringsplassen har hatt klart funksjon som campingplass med solsenger, grilling og endog inngjerding av hundegård.

Alternativer til bobilparkering er nevnt i rådmannens innstilling, men disse er avvist uten nærmere utredning av om andre plasser er bedre egnet. Rådmannen vil beholde bobilene på Tjenna siden turistene ønsker å besøke sentrum for å handle, gå på restaurant og besøke kulturelle aktiviteter. Et søk på andre byer langs kysten og hva de tilbyr til bobilturister viser at de fleste ligger sjø nært og ikke midt i sentrum og definitivt ikke midt i til dels verneverdig bebyggelse. Dette kan synes som en utfordring, men er det? Mange bobilturister har sykkel. Tilpassede P-ruter for større biler på samme betingelser som personbiler er også en måte å løse dette på.

Diskusjonen framover bør først avklare hva vi ønsker Tjenna skal være i framtiden, noe som ikke er avklart: parkering eller campingplass. Etter vårt syn er Tjenna alt for viktig for byen og oss som bor her at den blir omgjort til campingplass.

Tjenna og Trekta vel
Agneta Nilsson, leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags