Det er litt fint-

Artikkelen er over 11 år gammel

å være på vinnerlaget. The winning team. Slik at man fortjent kan ta del i seiersrusen. Og du tenker sikkert, at nå gjelder det vinnerlaget for nye Holmen.

DEL

Leder Det kunne det fort ha vært, og det kan det fort bli, om spalteplassen tillater. Men egentlig var det ikke Johansen og Østengen jeg tenkte på – sånn i første omgang. Jeg tenkte på vinnerlaget på den andre siden. På den andre siden av storhavet. For siste verset er ikke skrevet, om det som skjedde bak horisonten, dærrr borrrte i Amerrrika. Snarere tvert i mot!

Det forholder seg nemlig slik, at presten i den irske byen Moneygall, har gjort grundige undersøkelser av Obamas slektstre. Han kunne forleden triumferende melde om ugjendrivelige bevis for at en av Baracks forfedre, Fulmuth Keatey, har utvandret nettopp fra den lille irske byen Moneygall.

Og ugjendrivelige bevis, de skal man tro på. Ihvertfall hvis de kan være oss selv til ære. Saken er nemlig den, at da jeg leste om den irske prestens slektsfunn, da dukket spørsmålet opp, om ikke også vi her i furet værbitt, bør ha et lite stykke av Obamas seierskake. For dersom irske pubbesøkende – i sin nye hyllingssang – kan smykke seg med at “ingen er like irsk som Barack”, så spørs det vel om ikke vi som har vårt vikingblod i årene, også kan ha hatt en finger eller noe annet med i spillet. Jeg mener, vikingene som dro vestover på 900-tallet, har jo også etterlatt seg noen genspor, vet historien å fortelle.

Ja, ja. Om noen nå tenker, at det var kanskje å trekke seierspoenget litt langt, så kan det godt være. Jeg har alltid vært åpen for konstruktiv kritikk. Derfor er det kanskje klokt å senke kikkerten og heller sette fokus på de nære farvann. For oss som står på Risør torv, rett øst – bare like over bukta.

Et spektakulært, miljøvennlig, fremtidsrettet forslag. Med en strandpromenade rundt hele holmen, tilegnet allmuen eller folk flest, som det nå heter, er det vel nære på at noen stem-mer i et “Seiren følger våre faner”. Andre vil kanskje heller sende til værs noen blå ballonger, og glede seg over at det endelig – etter at koalisjonen tok makta i byen – skjer ny utvikling på det gamle industriområdet. Et nytt hotellkonsept, med fjorten suiter og “sale end lease” for resten. Opphevelse av boplikten, og hva mer som måtte trenge seg på – eller være ønskelig!

Så får vi se hvordan det går med den saken, med eller uten flate tak, skipsdekk og en undersjøisk kanal – der svart reservathummer eller bearbeidet rød – setter klørne i glassveggen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags