Ikke uventet forsvar av E18 gjennom Brokelandsheia

Slik bygges motorvei i dag der den går gjennom bebyggelse, med høye støyskjermer og støyvoller.

Slik bygges motorvei i dag der den går gjennom bebyggelse, med høye støyskjermer og støyvoller. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet kom ikke uventet på meg at noen, som for eksempel Rune Hagestrand, reagerermitt innlegg om E18 og Brokelandsheia. Det er jo, som han sier, indrefileten i Gjerstad. Rent næringsmessig er det kanskje ingen uenighet om det, men andre vil vel hevde at Gjerstad har flere andre godbiter i videste forstand.

Jeg er ganske ofte på Brokelandsheia. Ofte fordi jeg finner flere som kan dekke de behovene vi har enn vi finner i Risør hvor vi bor. Jeg har snakket med flere næringsdrivende og gjennomreisende om handelen der. Mange gjennomreisende stopper på Brokelandsheia. Det er neppe fordi E18 går rett inntil. Nei, det er fordi stedet har et mangfold av næringer som selger og tilbyr tjenester mange har behov for, som for eksemepel bensinstasjoner, dagligvarer og varene til Vinmonopolet. Likeledes Den lille dyrehage, matservering og småbutikker. God og riktig skilting og gode avkjøringer er et must.

Jeg kjenner meget godt til restriksjonene mot etableringer langs motorveier. I min yrkeskarriere som journalist jobbet jeg mye med blant annet veiutbygging og de mange slag som ble utkjempet før endelig avgjørelse om trasé ble tatt. Når eller hvis et næringsområde ligger midt i traseen for en ny vei, er det ikke uvanlig å legge veien noe utenom. Ikke for "drepe" næringsområdet, men for å sikre både næringsområdet, de som bor og jobber i området og de som kjører på veien, best mulige vilkår. Det jeg hevder, altså hva jeg mener, er at Brokelandsheia kommer til å leve godt selv om E18 kommer noen hundre meter utenom. Skal dagens E18 gjennom Brokelandsheia utvides, ja da er det nok mange som får seg noen overraskelser. Jeg har altså ingen sterke følelser for hvor veien skal gå. Jeg, og mange med meg, kommer til å finne Brokelandsheia uansett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags