En ny bydel

Artikkelen er over 13 år gammel
DEL

Så har vi endelig fått et innblikk i hva arkitektene og utbyggerne tenker seg i Flisvika. Skal man dømme etter de foreløpige reaksjoner som har kommet, synes de fleste å være såre fornøyd. Det kan tyde på at prosessen rundt reguleringsplanen vil gå glatt, og at man kan få byggestart neste år, slik utbyggerne håper på.

Glass og betong har aldri hatt noen god klang ute på Tangen. De fleste synes å være glad i trehusbebyggelsen, og ønsker at nye byggeprosjekter skal tilpasses det bestående.

Når man ikke får sterke negative reaksjoner på Einar Myrakers lokalutgaver av Aker Brygge, har det sannsynligvis en sammenheng med at det nå er et sterkt ønske om å få til noe i Flisvika, og at man innser at det er nødvendig å skape en helt ny bydel rent økonomisk å komme i land med et slikt prosjekt. 100 leiligheter, plassert i tradisjonell bebyggelse ville nok blitt for dyrt.

Flisvika har i for mange år ligget der som et slags krater over en storhetstid på 50-tallet da den gamle finerfabrikken var en økonomisk suksess. Innseilingen til Risør sørfra har ikke vært særlig vakker. Dette var utvilsomt også årsaken til at det politiske flertallet valgte å se bort fra både boplikt og tunnel.

Med sin helt spesielle beliggenhet ved vannkanten og flott utsikt til Skagerrak, har tomta i dag en verdi som bolig og rekreasjonsområde, og vi trenger sårt en utvikling i kommunen. Nå gir kanskje 100 boliger/fritidsboliger ikke noen stor vekst, men prosjektet vil utvilsomt være et viktig bidrag til innteksøkning. Og det er vel ingen i dag som mener det er riktig, rent reguleringsmessig, å etablere næringsvirksomhet i Flisvika.

For Einar Myraker må seieren i Flisvika smake godt. Myraker har opp gjennom årene måttet tåle mye pepper for at han har hatt en ledende rolle i Risør. Nå har han vist for alle at han er best. Og på bakgrunn av utbyggernes klare ønske om funksjonalitet, utnyttelsesgrad og økonomi, har han løst oppgaven på en mesterlig måte.

Men denne type anlegg egner seg ikke alle steder, og derfor håper vi inderlig at ikke Flisvika Brygge vil skape noen smitteeffekt til for eksempel Holmen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags