En viktig mulighet

Brokelandsheia er et naturlig stoppested, også på søndager, skriver Trond Nøstvold Tou.

Brokelandsheia er et naturlig stoppested, også på søndager, skriver Trond Nøstvold Tou.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tirsdag denne uka fikk Gjerstad kommune svaret de hadde håpet på: Brokelandsheia blir definert som et såkalt typisk turiststed i sommer. Det betyr at butikkene kan ha åpent søndager i perioden fra 15. juni til 16. august. I Fylkesmannens avgjørelse står det blant annet at «Brokelandsheia i sommersesongen har en handelsstand som oppfyller kravet om at salget i hovedsak skjer til turister. Det anses at turistene spiller en avgjørende rolle for mange av utsalgsstedenes driftsresultat og eksistens».

Med den store gjennomgangstrafikken fra E18 på Brokelandsheia er det ikke vanskelig å være enig i argumentasjonen fra Fylkesmannen. For mange på vei fra Stavanger til Oslo eller motsatt, vil Brokelandsheia være et naturlig stoppested på veien vestover eller østover. Og nordmenn flest er nokså stedbundne. Har vi først stoppet et sted og er fornøyde, så stopper vi gjerne der neste gang også.

Søndagsåpent gir også skoleungdommer og studenter en mulighet til å tjene noen ekstra slanter i løpet av sommeren. Kanskje gjør en ekstra åpningsdag at det kan være behov for flere sommervikarer ved butikkene på Brokelandsheia?

De siste månedene med koronapandemien gjør ikke akkurat definisjonen som typisk turiststed mindre aktuell. Mange næringsvirksomheter trenger å hente inn noen dårlige måneder, hvor de enten har vært tvunget til å ha stengt, eller har opplevd svikt i omsetningen fordi folk har holdt seg hjemme. Så derfor håper jeg alle fastboende virkelig støtter opp om bedriftene både på Brokelandsheia og i Gjerstad og Risør for øvrig, som et godt supplement til de inntektene turistene også står for.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken