Erling Okkenhaug: – Jeg blir nok tillagt større betydning som "Sørlandsrefser" enn hva virkeligheten tilsier

Flisvika i Risør viser hvor mye byens politikere har forstått, mener innleggsforfatteren.

Flisvika i Risør viser hvor mye byens politikere har forstått, mener innleggsforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerLook to Risør, Ulf Hamran?

Takk til Ulf for begeistring om hva som skjedde med utvikling av Holmen i Risør. Jeg blir nok tillagt større betydning som "Sørlandsrefser" enn hva virkeligheten tilsier.

Det er én grunn til at man måtte tegne om på denne øya sentralt i bybildet i Risør. Utbygger på Holmen endret planene til noe i retning av respekt for Risør fordi ingen ville kjøpe leiligheter i de sjofle blokkene som ble frembudt til salg. Det var altså markedet som ble vinneren i Risør etter at utbygger hadde sølt bort et titalls millioner på krampaktig "modernistiske" forsøk.

Inviterte ikke "bråkmakeren" Okkenhaug

Det politiske flertall hadde ingen motforestilling mot blokkene. Risørsamfunnet, utbyggere, politikere og byråkrater inviterte ikke "bråkmakeren" Okkenhaug til dialog om byutvikling i de ti årene jeg engasjerte meg. Jeg drev altså ren selvtekt. Mine synspunkter om human byutvikling med respekt for tradisjoner er ufravikelige etter 35 år som aktivist i faget. 

På folkemøtet 4.juni i år påpekte jeg Kragerøs sterke identitet i kraft av den rare og varierte småbyen. Ingen skal kunne true de kvalitetene. Byens borgere har nå mobilisert og vist å holde politikerne i ørene. De folkevalgte bør nå få kontroll på gode og spesifikke reguleringsplaner som sikrer Kragerøkvaliteter. Med det har utbyggere og arkitekter ufravikelige prinsipper å forholde seg til. Det kan med slike rammer bygges kvaliteter med høy verdi i markedet.

Alle brikkene på brettet

Ulf Hamran antyder at jeg etter "suksessen" med Holmen i Risør er "satt i sjakk matt" av utbygger Tollefsen når det gjelder Kragerø. Tvert om, jeg har fremdeles alle brikkene på brettet.

Risør tok ikke mine budskap om byutvikling til følge. Nå er jeg i det minste invitert til samtaler med én aktør i byutvikling. Mine holdninger er urokkelige, så får vi se hva det fører til.

Det er mye å lese om vår policy bl.a. på www.stedskraft.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags