“Syndfloden” er en dobbel misforståelse

Flom i elva på Søndeled for fjerde gang i høst

Flom i elva på Søndeled for fjerde gang i høst Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med de store vannmengdene som har ramma Sørlandet og spesielt vårt distrikt flere ganger i høst, er det noen som har lest eller hørt om “Smyrna menighet” som erklærer flommen som “Guds straffedom”.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er en dobbelt misforståelse. For det første så eksisterer ikke denne menigheten. Den som er ansvarlig for meldingen er en anonym blogger, som la ut meldingen som satire, altså en kritisk spøk. Alvoret i dette er både at så mange lar seg lure og tar det alvorlig og den realiteten at noen kristne grupper forkynner en Gud som straffer uskyldige for andes synder.

For det andre, og viktigste: Vår kristne Gud er kjærlighet, og straffen for verdens synd er båret av Jesus. Naturkatastrofer som rammer her og der er noe annet.

Vi kan lese i Det gamle testamente om at Herren straffer hele folket for frafall og fiendskap. Dette gjelder Israel og den gamle pakt. I den nye pakten gjelder Jesus og hans frelse, som vi kan ta i mot i tru.

Ordet “syndfloden” er en språklig misforståelse. Det er en oversettelse av det tyske ordet Sündflut = veldig flom i Luther-Bibelen, som i eldre bibeloversettelser har blitt til syndflod. I dagens bibelutgaver står det “storflommen” i fortellinga om Noahs ark (1. Mosebok, kap. 7, vers 10 og 17).

I den grad uvanlig regn og flom er ei straff, så rammer den oss alle på grunn av menneskeskapte klimaendringer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken