Forståelig søndagsønske i Gjerstad

Eurospar Brokelandsheia

Eurospar Brokelandsheia

DEL

LederKommunestyret i Gjerstad ble torsdag enige om å sende søknad til Fylkesmannen i Agder, for å kunne ha søndagsåpent i hele kommunen. Henvendelsen til Fylkesmannen kommer etter at butikksjef Cato Solstad ved Eurospar på Brokelandsheia i høst tok kontakt med ordfører Inger Løite og rådmann Torill Neset, for å få definert Brokelandsheia som et «typisk turiststed». Et slikt sted kjennetegnes ifølge regjeringen.no «ved at de næringsdrivende ofte er avhengig av en turistsesong, da kundegrunnlaget er for lite til at man kan overleve på salg til fastboende». Får Brokelandsheia eller hele Gjerstad innvilget ønsket om et typisk turiststed, så er det mulig å holde for butikker å holde åpent om søndagene i sommerhalvåret.

Gjerstads nabokommuner Risør og Kragerø, i alle fall i deler av dem, er definert som typisk turiststed, og kan la kundene komme inn på helligdagene også. Da er det ikke vanskelig å forstå ønsket fra næringslivet i Gjerstad.

Så vil det alltid være argumenter både for og mot søndagsåpne butikker. I kommunestyret ønsket motstanderne av søndagsåpne butikker å beholde en fridag i uka. De mente også at søknaden om søndagsåpent kom på et for tynt grunnlag, siden den bare var fra Eurospar på Brokelandsheia, og ikke alle virksomhetene. Forkjemperne for søndagsåpent mente det var positivt både for skoleelever, som fikk en ekstra dag å jobbe på, og for næringsutviklingen generelt i Gjerstad.

Med så mye gjennomgangstrafikk som det er i Gjerstad, og særlig på Brokelandsheia, vil søndagen kunne bli en viktig dag for mange av de næringsdrivende. Derfor håper jeg søknaden om typisk turiststed går gjennom hos Fylkesmannen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags