– Hvordan skal egentlig de 500 000 kronene til heltidsstillinger forvaltes?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I flere tiår har heltidsstillinger og stillingsbrøker, spesielt innen helse og omsorg i Risør kommune vært et tema i det politiske miljøet.

Hvorfor er det spesielt innen helse og omsorg dette synes å være et «uløselig problem»? Ja, jeg vil kalle det et «uløselig problem», for ellers hadde det vel ikke vært stillingsbrøker/deltidsstillinger. Noen arbeidere ønsker ikke en hundre prosent-stilling, men ser en bort fra dem er det likevel mange ansatte som har forskjellige stillingsbrøker. Bystyret har nå bevilget 500.000 kroner til «heltidstiltak (…) for å øke antall heltidsstillinger og øke stillingsbrøker. (….) Midlene skal benyttes til en raskt opptrapping av heltidsstillinger.» (Det menes vel opptrapping av deltidsstillinger vil jeg tro.)

Det er da jeg stiller spørsmålet; skal pengene brukes til å dekke inn kostnad med flere heltidsstillinger eller er det «heltidsprosjektet» i seg sjøl som har dette beløpet til disposisjon? Det kan være interessant å få en utdyping fra forslagsstillerne om forventet resultat av dette prosjektet. Da tenker jeg også økonomien i det.

Jeg kan forestille meg at rådmannen og hans stab ser fram til å få en løsning på «det uløselige problemet». Administrasjonen har jo hatt det på agendaen noen tiår, uten å finne en økonomisk forsvarlig måte å få til en turnusordning som innebærer adskillig flere heltidsstillinger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags