HOLMEN MED FLATE TAK

Artikkelen er over 10 år gammel

Ønsker vi egentlig flate tak på Holmen? Det spørsmålet stilles av Kjell Skarheim.

DEL

Leder Først må jeg si at det var en interessant presentasjon i Risørhuset av utbyggingsplanen

for området på Holmen. Jeg og mange med meg, både av legfolk og fagfolk er

forundret over at vi nærmest skal få noe som stilmessig med flate tak minner mer om en bydel i et av landene rundt Middelhavet midt i Trehusbyen Risørs absolutte indrefile.

For å gå litt tilbake i tid. Da man begynte planlegging av Statoil på Frydendalsletta,

skulle man ha røstet tak og trekledning for at dette skulle harmonere med den øvrige bebyggelse, Det samme med KIWI og Monterbygget, og likeledes det samme kravet når man bygde ut på Østebø med Rema 1000 og Expert.

Vi i Risør var jo stolte over at vi hadde bygningsmyndigheter og politikere som var opptatt

av vår identitet.

Så til Holmen, da kommunen bygde fiskerihavna i 90 årene var en opptatt av at bygningsmassen som skulle romme fiskerimottaket og fiskernes lagringsplasser skulle røstes å falle inn i Risørs øvrige unike bebyggelse. Da Lindstøl så rev den gamle kontorbygningen på Holmen og skulle bygge opp et forretnings- og boligbygg ble dette røstet og bygd opp i en stilart som jeg mener Risørs innbyggere syntes var veldig bra.

Det eneste bevarte bygget fra Holmen slik det var frem til slutten av 60 årene er Klokkebua som står på museet i Arendal. Et bygg i typisk Risørstil.

Hvis planene slik de er lagt frem, blir vedtatt og realisert, så vil en etter å ha kjørt forbi en del av de byggene jeg tidligere har nevnt og kommer ned til Meierigården, få se en bebyggelse ute på Holmen som skiller seg helt fra den øvrige med sine flate tak.

Mitt spørsmål er da, er det slik vi ønsker det?

Planene for øvrig med sine grønne lommer, beplantning, gangarealer, parkering under jorda, hotell og boliger syntes jeg er veldig bra.

Kjell Skarheim

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags