Ja, du kan stole på artikler fra Aust-Agder Blad

AABs ansvarlige redaktør svarer Tore Karlstad i dette leserinnlegget.

AABs ansvarlige redaktør svarer Tore Karlstad i dette leserinnlegget. Foto:

DEL

LeserbrevTore Karlstad lurer i et leserinnlegg på om han kan stole på artikler fra Aust-Agder Blad. Bakgrunnen er AABs sak om Marie Bakka, som vurderer å flytte fra Gjerstad når bommene kommer på nye E18. Bakka bor i Gjerstad, men pendler til lærerjobb i Tvedestrand og hadde beregnet at pendlingen ville koste henne nærmere 200.000 kroner fra bommenes inntreden i 2025, til hun sju år seinere kan gå av med pensjon.

Det stemmer, som Karlstad skriver, at lærere ikke har like mange arbeidsdager som ansatte i andre yrker. 195 arbeidsdager per år er langt færre enn de 252 per år som ligger inne i regnestykket til Aust-Agder Blad.

Her har vi ikke gjort en god nok jobb i utregningen, og vi har heller ikke tatt med rabatten for å bombrikke. Det er det bare å beklage, og gjør at regnestykket slår veldig skjevt ut. AAB skrev at summen Bakka måtte ute med var 183.560 kroner. Det er, som Karlstad påpeker, langt fra den riktige summen, som riktignok er 113.568 kroner. Karlstad har i sin utregning brukt 102 kroner per dag som grunnlag for bompengene, og dermed kommet fram til en noe lavere sum på 111.384 kroner med bombrikkerabatt.

For å svare på spørsmålet: Ja, du kan stole på AABs artikler. Vi har ikke bevisst prøvd å lure noen her, men rett og slett gjort en menneskelig feil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags