Kommunale millioner til Holmenprosjektet?

Artikkelen er over 9 år gammel

Kan det være riktig å bruke millioner av det trange kommunale budsjettet til en pålagt veiutvidelse av den fylkeskommunale Buviksveien forårsaket av den private utbyggingen på Holmen? Det spørsmålet er det Rødt som stiller og ventelig vil temaet avstedkomme en del innlegg når bystyret skal diskutere 2011-budsjettet i nær fremtid.

DEL

Leder KOMMUNALE MILLIONER TIL HOLMENPROSJEKTET?

Kan det være riktig å bruke millioner av det trange kommunale budsjettet til en pålagt veiutvidelse av den fylkeskommunale Buviksveien forårsaket av den private utbyggingen på Holmen? Rødt et skeptisk til denne prioriteringen, særlig når kommunens gjeld øker kraftig og det kuttes i budsjettet for både skole, barnehager og omsorg.

Det er foreløpig avsatt 5 millioner i 2011-budsjettet til denne investeringen. Mye tyder på at det kan bli mer. Det er gjennom en utbyggingsavtale kommunen og utbygger blir enige om bl.a. en fordeling av utgifter som utbygger forårsaker. I forslag til budsjett forutsettes det at kommunen tar det aller meste av disse utgiftene. Det kan vi ikke være med på. Det er ikke rettferdig.

Vi hadde hatt større forståelse dersom kommunen påtok seg et ansvar der det er snakk om boliger for vanlige fastboende. Det kan forsvares å hjelpe fram nye, vanlige helårs boligfelt. Men i Holmenprosjektet vil etter all sannsynlighet det aller meste bli ferieboliger. Kommunen får verken skatt eller rammetilskudd når det ikke er fastboende. Når det gjelder hotellet er det uklart om det i det hele tatt blir realisert og om det blir liv laga, selv om dette ennå er et håp.

Vi kan ikke være med på en offentlig ”subsidiering” av et prosjekt hvor det er så lite sikkerhet rundt helårsaktivitetene som er så viktig for Risør som samfunn.

Holmenprosjektet har av bystyret fått vedtatt en gave av en reguleringsplan som åpner opp for en ubegrenset andel fritidsboliger midt i Europas best bevarte trehusby, med en nærmest uberørt skjærgård utenfor stuevinduet, solfyllt fra morgen til kveld, i den hellige strandsonen, med eksklusiv rett til allmennhetens sjøområde for sine fritidsbåter og med nesten fullt utbygd infrastruktur til porten. Selve indrefileten av gamle Risør by er det. Kan utbygger forlange mer? Skal bystyret tilby mer?

RØDT, Risør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags