Gå til sidens hovedinnhold

Kyststi Randvik til Flisvika: – Prosjekt på ville veier

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere bystyremedlem fra Rødt mener kyststi er feil bruk av fellesskapets ressurser og et svært uheldig miljøinngrep.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Risør bystyre skal i juni behandle et forprosjekt til 11 millioner (!) som handler om en 1 kilometer lang kyststi til 40 millioner eller deromkring. Stien, som skal følge vannkanten i det ville, vakre terrenget, skal strekke seg fra det nye bolig/fritidsboligområdet Flisvika til badestranda Randvik.

Etter mitt syn er det feil bruk av fellesskapets ressurser og et svært uheldig miljøinngrep!

-Vil ødelegge særegent naturtrekk

Saken var oppe for et par år siden, som del av en arealanalyse. Da argumenterte og stemte Rødt imot.

Les også

Mener kyststi kan bli turistattraksjon

Vi mener den iøynefallende stien vil ødelegge et særegent naturtrekk for byen. Og at pengene burde kunne anvendes mer fornuftig. Bystyreflertallet mente det var «et spennende prosjekt» Derfor er det allerede brukt hundretusener på ideen.

Prosjektet er tenkt finansiert delvis fra kommunale, delvis eksterne midler. Det er meg en gåte dersom stat eller fylke skulle gå med på og inn i noe som er et så kontroversielt miljøprosjekt og som til de grader bryter med rådende oppfatning av vern om strandsonen.

-Har allerede "kyststi"

Det er et poeng her at Risørs innbyggere og turister allerede har en unik tilgang til havet hele veien fra Flisvika på vestsida av byen, til Buvika i øst og videre mot Krana nordafor. Langs denne «kyststien» er det vakker utsikt og gode fiskeplasser og maritime miljøer, lett universelt tilgjengelig. Denne offentlige tilgangen til sjøen er det grunn til å være stolte av. Det er også et poeng at det i dag allerede er en sti fra Flisvika til Randvik som snirkler seg godt miljøtilpasset mellom knausene og ikke er synlig fra sjøen. Nevnes kan det også at i reguleringsplanen for Flisvika fikk vi sikret offentlighetens tilgang til sjøen hele veien foran bebyggelsen, etter lang politisk kamp. Denne kan eventuelt utvides litt i retning Iversklova, dersom det gjøres nennsomt og attraktivt.

- Avbryt nå!

Jeg håper bystyret avbryter dette prosjektet nå, når det kommer opp i juni, og ikke bruker ytterligere ressurser på det. Jeg håper fokus og ressurser kanaliseres andre, mer nyttige steder, der miljøvernet ivaretas.

Arealanalysen finner du på nettstedet til Risør kommune, utdypende artikler på nettstedet til Rødt Risør, og en videoillustrasjon på nettstedet til Aust Agder Blad.

Les også

Slik kan kyststien fra Flisvika til Randvik bli seende ut

 

Kommentarer til denne saken