Ligger det økonomi bak?

Artikkelen er over 10 år gammel

Hva er det utbyggerne tenker på når de vil bygge hus med flate tak på Holmen? Det må kun ligge økonomi bak dette selv om utbygger prøver å presse kommunen med at ordentlige tak vil ta mye av utsikten. Det skriver Kim Stiansen.

DEL

Leserbrev Jeg har fulgt med på Holmenprosjektet og har stilt meg noen spørsmål.

Hva er det utbyggerne tenker på når de vil bygge hus med flate tak på Holmen. Det må kun ligge økonomi bak dette selv om utbygger prøver å presse kommunen med at ordentlige tak vil ta mye av utsikten.

Disse flate takene vil ødelegge det fine ansiktet som Risør i dag har bygd opp gjennom mange år med strenge regler for hvordan hus i Risør skal se ut. Det er jo dette turistene kommer til Risør for å se.

Flate tak vil bli som å tillate at en setter inn et moderne vindu som ikke passer inn blant koselige smårutete sørlandsvinduer. Det vil bli en skamplett helt til huseierne for lov av kommunen i ettertid å bygge tak som passer inn med både takvinkel og takstein. Holmen må ikke bli en del av Risør hvor kommunen lar seg blende av ”pynten” som utbyggerne vil lokke med. Hvor finnes det hus med flate tak i dag?

I tillegg tror utbygger at etablerte Risør turister vil selge den fredlige hytta si i Risør skjærgården til fordel for en trang leilighet med en veranda på Holmen. Det er jo dette turistene vil ha ferie ifra.

Håper virkelig at kommunen ser hvordan utbyggerne prøver å presse dem. Kommunen må fortsette å stille strenge krav til hvordan Risør sentrum skal se ut. Holmen er og blir en del av Risør sentrum.

Kim Stiansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags