AP svarer Stian Lund: De fortjener noe annet enn slike sleivspark. Det er respektløst!

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Paal Eckhoff Salvesen blir opprørt av Stian Lunds karakteristikker.

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Paal Eckhoff Salvesen blir opprørt av Stian Lunds karakteristikker.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Når Stian Lund trekker konklusjoner utfra ‘ansiktsuttrykkene til disse menneskene som gjennomgår denne tvangsprosessen’ blir vi opprørt, skriver Paal Eckhoff Salvesen og Jens Høibø i Arbeiderpartiet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Stian Lund går til frontalangrep på sine politikerkolleger i AAB torsdag 29.august. Det er trist.

Når det gjelder hans påstand om passivitet og manglende engasjement regner vi med at han ikke tenker spesielt på Arbeiderpartiet da vi har mange som er på talerstolen.

Vi skal være forsiktige med å måle engasjement utfra tid på talerstolen. Mange setter seg godt inn i sakene og deltar aktivt i gruppemøtene og er med å påvirke. Slik regner jeg med det er i alle partier. Vi må ikke rangere den enkeltes engasjement utfra antall minutter på talerstolen. Da mister vi mange gode politikere.

– Det reneste sludder

Verre blir det når Stian går til direkte angrep på Arbeiderpartiet:

Det sitter ett stort parti og har partimøte på forhånd, og binder medlemmene til å stemme på ett vis.

Dette er det reneste sludder. Arbeiderpartiet har, i likhet med de andre partiene, gruppemøte før hvert bystyremøte. Der er det gruppa som behandler sakene.  Møtene er åpne for medlemmer og de kan komme med synspunkter, men har altså ikke ‘stemmerett’. Langt de fleste sakene behandles slik – i alle fall over 90 prosent.

Binding av gruppa gjelder kun i konkrete saker /prinsipper som er nedfelt i programmet og som partiet har gått til valg på. Eksempel her er boplikt. I spesielle større saker kan det være en partimessig behandling hvor medlemsmøte eller årsmøte kan fatte vedtak. I denne perioden har det for eksempel vært helsehuset. Der var det partimessige vedtaket i tråd med bystyregruppas.

– Blir opprørt

Når Stian Lund trekker konklusjoner utfra ‘ansiktsuttrykkene til disse menneskene som gjennomgår denne tvangsprosessen’ blir vi opprørt.

Tror han virkelig at våre folkevalgte ville finne seg i å bli utsatt for et slikt press? Og attpå til vil veldig mange av dem gå på en ny periode. Som leder av nominasjonskomiteen har jeg(Jens) hatt samtaler med mange av dem og jeg kan garantere at de har engasjement og motivasjon.

Flere av dem går på sin tredje periode til tross for stor belastning i forhold til jobb, familie og venner. De fortjener noe annet enn slike sleivspark. Det er respektløst!

Kan oppleve frustrasjon

Av og til kan det gå litt ‘fort i svingene’ under et bystyremøte når det er mange saker og mange endringsforslag. Da kan det være vanskelig å ha oversikten og vi har knapt med tid. Da kan noen hver av oss oppleve frustrasjon.

Særlig vanskelig er det for varaer som kommer inn på kort varsel og som ikke har fått være med på behandlingen i forkant. Dette gjelder for alle partier, men er kanskje særlig utfordrende når gruppa er så stor som vår – 13 medlemmer. Vi opplever at vi har gode rutiner, men må hele tiden ha fokus på dette.

Så reiser Stian Lund en interessant problemstilling. Kan det gjøres forbedringer i den politiske organiseringen? Fungerer komiteene god nok? Er antallet politikere optimalt? Vi tror vi skal være forsiktig med å redusere antallet fordi rekrutteringen blir smalere og vi profesjonaliserer politikerrollen. Da svekker vi folkestyret.

Men dette kan det være ulike meninger om som vi bør drøfte. Men grunnlaget må være at vi viser hverandre enn viss form for respekt.

Paal Eckhoff Salvesen, gruppeleder Risør Arbeiderparti
Jens Høibø, leder Risør Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken