Refleksjoner vedr. Holmenutbyggingen

Arne Blakstad

Arne Blakstad

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Leder Undertegnede har fulgt prosessen fra dag 1 og legger ikke skjul på at vi er interessert i å kjøpe leilighet der. Og for oss er det flere årsaker til det. Jeg er født i Risør, har familie i Risør, og også fritidseiendom på en øy i Sørfjorden. Barna vokser til og nærmer seg etableringsfasen. De er neppe interessert i å feriere på hytta sammen med ”de gamle”. Og videre utbygging av eks. hytte kan vel utelukkes av politiske årsaker som heller ikke kommunen bestemmer over. Alterantivet er at foreldrene reiser andre steder i den perioden barna benytter stedet. Med leilighet på Holmen så kan vi enkelt forflytte oss inn til byen (Hvis ikke barna selv foretrekker det da) og fortsatt være i Risør. Foruten sommeren så vet jeg at vi vil benytte stedet i mange helger og ferier resten av året. Det er en fordel også for handelsstanden. Så for oss blir dette en ”helårshytte” som på sikt kan bli et mer permanent bosted.

Men blir det noe av byggingen på Holmen? Blir det et nytt tilsvarende kapittel som Flisvika som har hatt planer der i nærmere 15 år. Så lenge kan ikke jeg vente. Til nå synes prosessen å ha hatt en fremdrift hvor de fremdeles holder tidsplanen – nesten. Når det gjelder utformingen av Holmen så er det vel ganske naturlig at dette vil være et diskusjonstema blant Risørs innbyggere, og det vil være umulig å få til en bebyggelse som alle enes om. Det eneste som jeg tror de fleste er enige om, er at enhver ny bebyggelse vil være penere enn slik Holmen fremstår i dag. Med andre ord blir det uansett et penere Holmen.

Det er planlagt salgsstart 3. Kvartal 2011, (det var opprinnelig mai 2011) og det blir spennende å se hvordan markedet reagerer. Prospektet ligger allerede ute på finn.no, men med dessverre meget sparsomt med opplysninger. Det er mange viktige og vesentlige uavklarte spørsmål som en kjøper ønsker svar på og som megler ikke har mulighet til å svare på fordi de ganske enkelt ikke vet. Som interessent blir man derfor litt provosert når det står at det medfølger bod, men hengelås må kjøper selv besørge. Ærlig talt, på dette stadiet er spørsmål om hengelås medfølger boden eller ikke fullstendig uinteressant. Og når man henvender seg til de som har ansvaret for salget ikke engang spør etter navn og tlf. nummer til de som ringer, kan vi undre oss på hvorfor annonsen i det hele tatt er på nettet (finn. no)?

Risør kommune ønsker naturligvis at Holmen i vesentlig grad vil bli benyttet som helårsbolig. Det synet tror jeg ikke utbygger har særlig tro på. Annonsen på finn.no ligger kun under rubrikken ”fritidseiendom”, ikke under ”boliger til salgs”

Dette synes jeg oppriktig er leit. Spesielt fordi jeg selv er interessert og som tidligere nevnt, frykter ett nytt ”Flisvika” med hensyn til tidsplan. Jeg frykter at salgsprosessen blir utsatt for 3. Gang og at vi tidligst ser salgstart sommeren 2012. Da er vi allerede 2 år forsinket. (Såfremt byggestart vil være august 2012)

Utbygger har uttrykt seg meget positivt med hensyn til antall interessenter som er registrert. Det er ca 300. Hvis utbygger er så optimistisk at de tror hver 3. Som er registrert som interessent vil kjøpe, så frykter jeg at dette er totalt bomskudd. Tallet burde vært nærmere 3000. Og uten tilstrekkelig salg (Ca 50% før byggestart) så blir det heller ingen Holmenutbygging – i denne omgang - så enkelt er det. Der har jeg full forståelse fra utbyggers side. Det er snakk om investeringer til flere hundre millioner kroner, og ingen ønsker å satse en slik sum uten at regnestykket går i pluss. Det forstår de fleste. Når det gjelder prisingen av prosjektet, så er det heller ingen tvil om at m2 pris vil være bortimot det dobbelte av hva som er gjengs m2 pris i Risør i dag. Jeg tror derfor at det kun blir en håndfull som kjøper leilighet på Holmen for å bo der hele året. Når du skal betale like mye for en 50 m2 leilighet som en enebolig på 200 m2 med 1 mål tomt på Viddefjell så indikerer det klart at det her ikke blir mange barnefamilier som blir kjøperne.

Jeg håper mange av mine antagelser er feil og at jeg kan sitte å se mot både Stangholmen og byen fra terrassen med et glass vin både sommer, høst, vinter og vår. Og at det ikke går sommer, høst vinter og vår før jeg faktisk gjør det!

P.s. Ovennevnte ble av undertegnede skrevet den 16. August. I dag, 23. August har jeg blitt opplyst om at salgsstart tidligst vil finne sted 2. Kvartal 2012.

Med vennlig hilsen

Arne E. Blakstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags