–Sitter med følelsen av å ha gått i fella!!?

Dag Eikeland og Mona Gjester er vertskap ved Risør Hotel

Dag Eikeland og Mona Gjester er vertskap ved Risør Hotel

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Leder Det har etter hvert blitt en lang prosess også rundt Holmen utbyggingen, det har hele tiden hvert et krav til utbygger at de må etablere et Hotel.

Dette virker det til å være et ”samlet” krav om. STOR var vår overraskelse når det i løpet av 2010 kom frem at ikke nok med at Risør kommune krever at utbygger skal bygge hotell, så viser det seg at de i tillegg er villig til å SPONSE en slik utbygging med ca 7-10 mill. Da må vi innrømme at vi hadde noen tunge dager. Vi spør oss om det virkelig skal være sånn, at etablerte bedrifter ikke hensyntas? Eller vil det komme et ”tilbud” til oss (Risør Hotel) på tilsvarende beløp hvis vi bygger ut/ bygger nytt?

Det snakkes om fri konkurranse i det private næringsliv, men da trodde vi, at vi snakket om ”på like vilkår”.

Hvor mange tror fremdeles på at det vil etableres et hotell på Holmen? Det ble i høst holdt et møte i regi av Risør Reiselivslag som hadde invitert Utbygger på holmen som ble representert ved Kjell Hugo Haugen. Der ble det stilt flere kritiske (og positive) spørsmål rundt utbyggingen ifra de fremmøtte

Flere stilte da spørsmålet om hvorfor hotell?.... Der fikk en klart inntrykk av at det har hvert et krav ifra Risør kommune helt ifra starten av at bygging av hotell måtte på plass dersom en utbygging skulle kunne realiseres. Deretter ble det spurt om hvor lang tid utbygger trengte for å kartlegge ”Hotell Norge” i forhold til interessenter (Her snakker vi tross alt om maks 5-6 aktuelle utbyggere)?

Det ble da svart at de hadde hatt 1 interessent, som nå ikke lenger var aktuell, men at de jobbet ”daglig med å finne noen nye” Det ble der hevdet at de hadde interesent til å bygge men manglet drivere.???..

Det vi nå lurer på, er det slik at dette er kattens lek med musa eller åssen var det? For å få utbyggings tillatelse så holder utbygger på at de fremdeles ønsker og gjerne vil bygge hotell, og ser at reguleringsplanen krever at hotellplanene fremdeles henger med.(så kan man heller komme tilbake til en endring senere) eller er det for å få subsidiert veien ut dit at de ønsker å fremdeles ha det med i planene?

På den annen side så vil kommunen presse utbygger til å måtte bygge et hotell som de så sterkt ønsker. Blir det da til slutt slik? at det bygges et hotell på Holmen subsidiert av Risør Kommunes innbyggere, med det som resultat at vi som har lagt hele vår fremtid og satset alt vi har og litt til for at Risør skulle fortsette å ha et oppegående helårsåpent hotell blir sittende tilbake med følelsen av å ha gått i fella!!?

Med vennlig hilsen

Mona Gjester og Dag Eikeland

Vertskap på Risør Hotel

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags