Velkommen nye Holmen

Viggo M. Larsen mener Holmenprosjektet er bra for byen.

Viggo M. Larsen mener Holmenprosjektet er bra for byen.

Artikkelen er over 10 år gammel

Gratulerer Risør, vi er sannsynligvis i ferd med å få en splitter ny bydel sentralt i byen vår. Det er ikke hverdagskost, og er veldig positivt. Holmen bør ha mulighet til å bli et attraktivt sted å bo. Dette skriver Viggo M. Larsen

DEL

Leder Gratulerer Risør, vi er sannsynligvis i ferd med å få en splitter ny bydel sentralt i byen vår. Det er ikke hverdagskost, og er veldig positivt. Holmen bør ha mulighet til å bli et attraktivt sted å bo.

Så kan man selvfølgelig diskutere utformingen av området, men ikke la eventuell skepsis til de konkrete planene som foreligger stoppe det gode initiativ som nå er på gang. Dette må vi få til.

For egen del synes jeg de konkrete planene som er presentert ser veldig bra ut. Det virker som man har tenkt på helheten og ivaretatt interessene både til dem som skal bo der, til hotellet og til alle oss andre som fortsatt får mulighet til å benytte Holmen.

Det siste ved at det blant annet skal være gangvei rundt hele Holmen.

Når det gjelder dette med flate tak eller ikke – som for mange synes som det springende punkt – er det bra at man har valgt en moderne løsning. Man skal ikke i et gammelt miljø bygge helt nytt og late som om det er gammelt. Gjenreising og renovering av eksisterende gamle hus er noe annet, men det er ikke det vi snakker om her. Holmen blir derfor i denne sammenheng en helt ny bydel, og bør derfor fremstå på den måten.

Det er det samme prinsippet som gjelder når man skal bygge ut gamle hus: Man bør ikke utvide i samme størrelse og stil som den gamle delen, men tvert imot tydelig skille mellom nytt og gammelt. Det er kun på den måten man kan bevare den gamle særegenheten på det som var. Det er en misforståelse at man bevarer det gamle med å lage nye kopier av det samme, det vil tvert imot utvanne den gamle bebyggelsen.

Gode planer foreligger på Holmen, og det er bare å ønske lykke til videre!

Vennlig hilsen

Viggo M. Larsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags