Meteorologen: – Nå skjer det et skifte

Av

Et lavtrykk er på vei og byr på en ny værtype.

DEL

I helgen kommer det et værskifte i Sør-Norge, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

– Det starter med sol og periodevis tåkete vær, men på søndag kommer et kraftig lavtrykk inn fra vest og det blir mye regn.

Spesielt kyststrøkene kan man komme til å merke værskiftet ekstra godt.

– Det kan enkelte steder blåse opp til et sted mellom sterk kuling og liten storm. Så ganske friskt blir det nok, ja, og en god del nedbør, forteller vakthavende i Meteorologisk institutt, Frode Hassel, til Nettavisen.

Bare i Kvamskogen kan man natt til søndag morgen forvente mellom 80 og 90 mm nedbør.

– Det kan bli nokså guffent enkelte steder, mener meteorologen.

– Kaldere neste uke

Men før den tid blir det altså litt lystigere vær, spesielt i Sør-Norge.

– I morgen (fredag, journ.anm.) blir det nok en del sol i sørlige områder, før det kommer en liten nedbørsperiode natt til lørdag. Men det er generelt lite nedbør i vente både fredag og lørdag, sier Hassel.

Selve søndagen blir heller ikke den aller verste for dem som befinner seg i lavlandet østafjells.

LAVTRYKK: Helga starter med sol og periodevis tåke. Søndag kommer et lavtrykk inn fra vest. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

LAVTRYKK: Helga starter med sol og periodevis tåke. Søndag kommer et lavtrykk inn fra vest. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

På Torp i Sandefjord er det for eksempel «bare» meldt om 15–20 mm nedbør på 24 timer. Men fra og med neste uke synker gradene, ifølge meteorologene.

– Det går mot en kaldere værtype ut i neste uke. Det er en gjennomgående tendens i øst og vest. I lavlandet blir det kaldt, men ikke nedbør. Dermed kommer vi nok fortsatt til å slite med å få snø. Man må nok fort over 400 meters høyde for å nærme seg noe som helst hvit nedbør, forteller Hassel og legger til:

– De som vil ha snø i Sør-Norge må nok smøre seg med tålmodighet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken