Meteorologene varsler temperatursjokk

Av

Varme luftmasser er på vei til Sør-Norge.

DEL

(Nettavisen, NTB): - Sør-Norge, nå blir det mildt, er varslet fra Meteorologisk institutt.

Varme luftmasser kommer sørfra fredag morgen, og det ventes plussgrader mange steder.

- På fredag kan for eksempel Bergen få opp til 12 grader! skriver meteorologene på Twitter og sier at de som vil ha minusgrader, må dra til fjells - ganske høyt opp.

Gult farevarsel for fjellet

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Fra torsdag formiddag og fram til fredag formiddag ventes snøfokk på grunn av snøvær og kraftig vind fra sørøst.

Troms og Finnmark ligger an til å få en hvit jul. I resten av landet blir det regn, gråvær og plussgrader, oppsummerer vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis overfor NTB.

I alle landsdeler, med unntak av de to nordligste fylkene, ventes det plussgrader og mildvær i tiden fremover – og snøen uteblir.

– Det er ikke så mye som tyder på jul, nei, sier Sarchosidis.

Uvanlig varmt Europa

Årsaken til alle plussgradene rundt om i landet er varm vind som blir blåst nordover fra et uvanlig varmt Europa.

- Det er varmt over hele Europa for tiden, og enkelte steder i Sør-Europa er det om lag 20 grader nå. Det er ganske uvanlig såpass seint på året, det pleier ikke å være så varmt som dette, sier Sarchosidis.

Regn og grått

Torsdag kommer det ny runde med nedbør i hele Sør-Norge. Det starter på Vestlandet torsdag morgen og sprer seg østover. Innen torsdag ettermiddag vil det være nedbør over hele Sør-Norge.

Fredag vil det være grått og regn over store deler av Østlandet. Nedbøren vil avta i god tid før julaften, og ifølge Sarchosidis vil det ikke bli noe særlig påfyll av snø i den sørlige delen av Norge.

– Hvis man vil ha hvit jul i Sør-Norge må man høyt opp på fjellet, sier meteorologen.

På selve julaften vil det regne mest på Vestlandet, og ellers vil det være ustabilt vær i Midt-Norge, inkludert Trøndelag. Også i Nordland vil det være enkelte byger og ustabilt vær, mens det på Østlandet blir oppholdsvær på julaften.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken