OBS-varsel: - Det kan komme over en halvmeter snø i helga

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Snømengden som har dalt ned det siste døgnet er ingenting i forhold til hva helga har i vente. Større deler av Sør-Norge venter store mengder påfyll lørdag og søndag.

DEL

Telemark og Agder-fylkene ligger an til å få opptil 60 cm snø i løpet av 48 timer. Det betyr OBS-varsel og snøkaos på veiene. Det er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes, TA har snakket med om helgeværet.

– Vi vil sende ut et OBS-varsel i løpet av kort tid som vil gjelde for Telemark og begge Agder-fylkene. Det kan potensielt bli snøkaos, sier Moxnes.

Hun legger til at dersom man skal kjøre over fjellovergangene, bør man sjekke værvarselet.

– Det vil fåkke og bli mye vind og vi kan også i fjellet få noe nedbør. Men jo lenger vest man befinner seg, jo mindre snø kan man vente seg.

Halvmeter snø

– Det kommer nok ikke så mye mer snø i dag, fredag, men i morgen vil vinden nordøstlig og da kommer det inn en god del nedbør på dagen.

Hun legger til at i en periode på 48 timer er det ventet 40–60 mm nedbør – med andre ord kan vi vente oss en halvmeter snø i løpet av helga.

Ifølge meteorologen er det ingen perioder som stikker seg ut, påfyllet av snø vil komme jevnt lørdag og søndag. Dette gjelder områder i lavtliggende strøk.

– De som kanskje kan få noe av nedbøren i form av regn, er de som bor langs kysten. Men også her vil det bli kaldere og man må belage seg på snø resten av helga.

Blir liggende

Mandag morgen vil både vind og nedbør roe seg.

– Det vil holde seg forholdsvis kaldt i starten av uka. Deretter ligger det an til at vinden vil snu og da kommer det litt mildere luft.

– Blir det så mildt at snøen forsvinner?

– Nei, det gjør det nok ikke.

Artikkeltags