Øyvind Christoffersen til minne: – Et medmenneske som gjorde sitt aller beste for å gjøre byen og kommunen vår bedre og triveligere

Minnes: Øyvind Christoffersen var et kjent ansikt i bybildet.

Minnes: Øyvind Christoffersen var et kjent ansikt i bybildet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Minneord Ved Øyvind Christoffersens bortgang har vi mistet en stor Risør-patriot og en sann Risør-entusiast. Øyvind levde og var sterkt synlig i byen, ikke minst ved arrangementer og lokale begivenheter. Jeg har ikke tall på alle de gangene han har kommet bort til meg for å lufte ideer, kommentere, spørre eller minne om saker og ting som burde rettes på. Holdningen var alltid positiv, kreativ og konstruktiv.

Gjennom sosiale medier formidlet Øyvind i noe tekst og mange bilder sin Risør-entusiasme. Har var spesielt opptatt av de typiske Risør-ikonene; vekteren, kanonjolla, Risør II, shantykoret, Solsiden, Risørflekken og ikke minst byen som helhet. Han kunne fortape seg i det veldig nære, som en måkefamilies dramatiske hverdag, eller det store og utadrettede. Øyvinds glede over å bo i og beskrive Risør var en hovedgrunn til at jeg inviterte ham med på hagefest med Kongefamilien i Kristiansand i 2016. Det var regn i lufta, og Øyvind supplerte blådressen med en ”Prøv Risør først”-paraply.

Øyvind Christoffersen var Libanon-veteran og han hadde etter tjenesten et nært og varmt forhold til Libanon og det libanesiske folk. I fjor fikk han Forsvarets deltakermedalje for sin innsats, utdelt ved minnestøtten på Solsiden med Kronprinsparet til stede. Trass i at han var veldig opptatt av det nære i Risør, likte Øyvind seg godt på ekspedisjoner av ulikt slag. Han reiste på alt fra turmarsjer i Nederland til båtturer i nære og fjerne farvann. Aller helst med Risørs egen Risør II, men også med andre farkoster. Alt ble dokumentert i film og fotografier som gode minner for alle som deltok.

Øyvind Christoffersen var en person som hadde stor omsorg og interesse for byen og menneskene rundt seg. Ved hans triste bortgang sitter jeg med et savn etter en innbygger og et medmenneske som gjorde sitt aller beste for å gjøre byen og kommunen vår bedre og triveligere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken