- Kjære barn! Du kan bli en superhelt.

GRUER SEG: Noen barn gruer seg til å gå på skolen. Det kan du gjøre noe med! Les under og finn ut hvordan.

GRUER SEG: Noen barn gruer seg til å gå på skolen. Det kan du gjøre noe med! Les under og finn ut hvordan. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Og du trenger ikke kostyme engang.

DEL

Viktig melding til alle barn:I fjor skrev jeg en beskjed til alle barn som skulle begynne på de forskjellige skolene rundt omkring. Siden kanskje ikke alle fikk lese beskjeden, og noen dessuten er helt nye på skolen i år, skriver jeg den igjen, jeg.  For, har du tenkt på at du faktisk kan være en helt vaskekte superhelt eller superheltinne?

Nå skal jeg fortelle deg hvordan. Jeg kunne kalt det en slags hemmelig oppskrift, men siden den står i avisa er den kanskje ikke så hemmelig mer? Uansett. Ikke la meg rote meg bort på ville veier sånn som jeg pleier nå. Jeg skulle jo fortelle deg noe viktig!

Barn som gruer seg

Altså. Det er nemlig sånn at noen barn gruer seg veldig til å gå på skolen.  Jeg blir skikkelig lei meg når jeg tenker på det.  Det kan være mange grunner til det.

  • Noen barn synes  det er litt vanskelig å sitte stille.
  • Noen barn synes noen fag er ganske vanskelige.
  • Noen barn skulle helst ønske at de gikk i en annen klasse fordi de egentlig kjenner flere av barna som går der. 
  • Noen barn vil kanskje heller være hjemme og passe litt på mammaen eller pappaen sin som er syk eller kanskje trist for noe.
  • Og, dessuten! Noen barn gruer seg til å gå på skolen fordi de blir mobbet av andre barn. Det er både dumt og urettferdig. Å ha det bra på skolen er kjempeviktig og noe alle har rett til! Vet du om noen som blir mobbet? Da kan du være en ekte superhelt eller ekte superheltinne. Og du trenger ikke kostyme engang! Her er oppskriften.

1. Si ifra til de som mobber at det ikke er greit at de plager andre. Ta gjerne med deg en venn hvis du synes det er litt skummelt å gjøre det alene.

2. Si ifra til noen voksne. Det er nemlig voksnes jobb å hjelpe til med ting som dette.

3. Se rundt deg i klasserommet og i skolegården. Er det noen som kanskje trenger en venn eller to? Gå bort til dem og spør om de vil være sammen med deg. Det gjør ingenting om du ikke kjenner dem fra før av. En superhelt bryr seg nemlig ikke om sånne detaljer!

Masse lykke til med å bli en superhelt eller superheltinne. Jeg kjenner at jeg allerede nå er skikkelig stolt og imponert over deg. Du er en sånn person som alle voksne og barn burde se opp til og beundre. Og det er ganske kult i grunn.

Hilsen Linda (33 år)

LES OGSÅ: Samtalen du ikke bør unngå

LES OGSÅ: Steik flesk, kjerring

Jeg kunne kalt det en slags hemmelig oppskrift, men siden den står i avisa er den kanskje ikke så hemmelig mer?

Artikkeltags