Fikk TV-besøk av Asgeir i garasjen

Asgeir Borgemoen (til venstre) er imponert over dekkene Pål Blesvik bruker når han kjører Formula Offroad.

Asgeir Borgemoen (til venstre) er imponert over dekkene Pål Blesvik bruker når han kjører Formula Offroad. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Da Pål Blesvik gikk over fra biltrial til Formula Offroad i fjor, fikk satsingen en ekstra piff da Asgeir Borgemoen og Viasat 4 bestemte seg for å følge Blesvik gjennom sesongen.

DEL

Sist mandag, i programmet Garasjen på Viasat 4, var Blesvik på skjermen for første gang. Og nå blir han et fast innslag hver mandag framover.

– Jeg hadde sett programmet før og syntes konseptet var bra, poenget der er jo å vise rimelig motorsport og motorbasert hobby og jeg syntes det var en fin måte å vise fram hva sporten går ut på, forteller Blesvik.

Ønsket en nybegynner

Grunnen til at nettopp han ble plukket ut til å promotere Formula Offroad, var fordi Borgemoen ønsket å ha med en nybegynner i klassen.

– De spurte en klubb som heter Formula Offroad Norway, og de satte ham i kontakt med meg siden jeg skulle til med ombygging av trialbil til formula, og at jeg aldri hadde kjørt denne klassen før.

Det å si ja vil nok for mange virke som et dristig valg som nybegynner i en sport hvor man presser seg og bilen til det ekstreme.

– Det er uten tvil en sport der man kjenner frykt, for eksempel banen i Skien som er det heftigste i hele Europa er det 90 meter høydeforskjell og mer enn 45 grader bratt. Så det er med en viss frykt man stiller til start der, sier Blesvik.

For stor for stolen

Akkurat den tøffeste bakken fikk ikke Pål prøvd seg på i fjor, da han smeltet hull i et stempel før han kom til de verste bakkene i den konkurransen.

– Det er den andre frykten i denne idretten. Skader og utgifter når det går galt. Og det går ofte galt i en ekstrem sport som dette. Heldigvis er man veldig godt sikret med veltebur, hjelm, brannsikker kjøredress, nakkekrage, armstropper, fempunkts sikkerhetsbelte og en stol som er tilpasset kroppen. Så personskader er svært sjeldne.

Nettopp det med stol tilpasset kroppen, var et lite tema i programmet forrige mandag. Der sa Blesvik rett ut at han måtte ned i vekt for å komme ned i et relativt trangt offroadsete.

Mye filming

Det å bli fulgt av et kamera ble etter hvert normalt. Og Blesvik skryter av programleder Asgeir Borgemoen i det henseende.

– Han finner på noen sprell hele tiden og det gjør det lettere for en som ikke er vant med å ha ett filmteam rundt seg.

For det ble åtte–ti dager med filming.

– Vi var blant annet på IMS på Akland og filmet hvordan de hjalp meg med å lage deler til bilen med laser kutteren der og vi var på HR bildeler og monterte dekk. Samt på Turbo Service i Oslo, testing på Fetsund og konkurranse ved Magnor. Men det meste ble filmet i verkstedet hjemme på Akland der jeg har bygget bilen.

Gruer seg til hver episode

Ikke uventet har Pål Blesvik allerede fått en del tilbakemeldinger etter programmet mandag. De har vært utelukkende positive.

– Selv gruer jeg meg til å se hver eneste episode. Man gjør så godt man kan, men det er jo ikke alltid ting går etter planen for det.

Likevel håper han mange følger serien framover, da han jo er med for å promotere sporten.

– Samarbeidet med Garasjen var jo en skikkelig vitamininnsprøytning i prosjektet mitt og det åpnet for muligheter jeg ellers ikke ville fått. Så jeg er veldig takknemlig for at jeg ble spurt og håper at mange ser på Garasjen på Viasat 4 på mandagene framover, avslutter Pål Blesvik.

Artikkeltags