Én ting går igjen når gjersdølingene skal oppsummere NM-helgen

NM-SKISKIYTTERE: Fra venstre: Ånon Flåta, Lars De Bartolo, Ingrid Emblem Holte, Magnus Aasbø og Kristian Aasbø.

NM-SKISKIYTTERE: Fra venstre: Ånon Flåta, Lars De Bartolo, Ingrid Emblem Holte, Magnus Aasbø og Kristian Aasbø. Foto:

Slik gikk junior-NM for Gjerstads skiskyttere.

DEL

Fem av Gjerstads skiskyttere gikk helgens junior-NM på Stormoegga i Folldal. Flere av dem er misfornøyde med egen innsats på standplass.

Ånon Flåta (19) kom på 22. plass på fredagens fellesstart i 20-22-årsklassen med snaut to og et halvt minutter opp til gullvinner Vetle Rype Paulsen fra Lier. Totalt hadde Flåta fire bom.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg var nokså skuffet etter fellesstarten med tanke på hvor listen jeg kunne vært dersom jeg ikke hadde bommet på de to siste skuddene, men slik får man ikke gjort noe med, så da gjaldt det bare å glemme det så fort som mulig, sier Ånon Flåta til Aust-Agder Blad.

Gjersdølingen fulgte opp med en 14. plass på sprinten, snaut halvannet minutt bak gullvinner Jørgen Brendengen Krogsæter fra Ullensaker.

– På sprinten bommet jeg på første skudd på liggende, men traff på de ni neste skuddene. Med min antatt beste dag i løypen i år må jeg si meg godt fornøyd, sier Flåta, som gikk andre etappe og hadde ett bom på Agder-laget som ble nummer åtte på søndagens stafett.

I samme klasse kom Kristian Aasbø (20) på 58. plass og ni bom på fellesstarten, før han ble nummer 53 på sprinten med fire bom. Han gikk for Agder 2 på stafetten, der han hadde to bom på andre etappe og var med på ta en 13. plass.

– Det har ikke vært noe stort NM for min del, og det har vært en tung sesong. For dårlig skyting har vel vært en gjenganger i løpet av sesongen, sier Kristian Aasbø.

Delvis fornøyd Holte

På fellesstarten i 19-årsklassen kom Ingrid Emblem Holte (18) på 23. plass med fem bom og drøyt fem minutter opp til vinneren, Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad fra Simostranda. Holte ble nummer 26 på sprinten med fire bom og drøyt fire og et halvt minutter opp til gullvinner Hanna Børve fra Kvam.

– Jeg er ganske fornøyd med deler av øvelsene. Med 14 av 15 treff på liggende skal jeg si meg fornøyd, men på stående hadde jeg litt mer uflaks og bommet en del mer. Når det kommer til farten i sporet føler jeg at jeg har gjort en god jobb, men det blir ikke noe stort ettersom alt ikke klaffet helt, sier Holte.

Holte gikk åpningsetappen for Agder på søndagens stafett, der hun hadde én bom og var med på å bli nummer tolv med drøyt seks og et halvt minutter opp til seirende Buskerud.

To på samme stafettlag

I guttenes 19-årsklasse kom Magnus Aasbø (18) på 26. plass på fellesstarten etter fem bom og med drøyt fire og et halvt minutter opp til gullvinner Martin Nevland fra Ålgård. Lillebror Aasbø ble nummer 44 på sprinten med fem bom. Det var snaut fire minutter opp til norgesmesteren, Martin Uldal fra Birkenes.

– Jeg er fornøyd med fellesstarten og 15 treff, men det var en litt skuffende sprint med fem treff. Jeg tar med meg at jeg har vært i god fysisk form, men det har dessverre vært litt for dårlig skyting, sier Magnus Aasbø.

I samme klasse ble Lars De Bartolo (18) nummer 22 på fellesstarten med fem bom, mens han kom på 33. plass med fire bom på sprinten. De Bartolo og Magnus Aasbø gikk henholdsvis første og andre etappe for Agder 2 på stafetten i 17-19-årsklassen, der det endte med en 17. plass.

Håvard Såghus Winterkjær (16) har gått norgescupen i 17-årsklassen denne sesongen, men gikk ikke helgens mesterskap.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken