Gå til sidens hovedinnhold

- Når man blir litt het i kroppen etter en badstue, tenk så fint å kunne gå rett til Peterhead for å kjøpe en kald øl, eller en cola med is

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ble også lei meg da jeg leste i lørdagsavisen at flertallet i formannskapet ikke ville ha badstue på Dampskipsbrygga. Noen syntes visst den passer bedre på Tangen eller på Sagjordet, og det er vel ikke noe galt i å ha badstue der, men da gir den jo ikke noe til bylivet. En badstue i byen kan være til glede både for de som bader og de som ser på. Litt i samme gate som da jeg for noen år siden foreslo å bygge om moloen på Holmen til en bademolo, med stupebrett, dusjer med mer. Bading i byen er populært, og det vil gjøre Risør enda synlig som en badeby.

Det er alltid fint å se på folk som bader, og kanskje særlig når det er kaldt og om vinteren når det snør. Alle som går tur til Dampskipsbrygga, barna som skal til Akvariet, hotellgjestene, og de som sitter langs restaurantstripa. Det er dette som kalles opplevelsesturisme. Bading bringer liv, glede, latter, lek og moro. Og når man blir litt het i kroppen etter en badstue, tenk så fint å kunne gå rett til Peterhead å kjøpe en kald øl, eller en cola med is. Eller til og med noe å spise, på et av de andre stedene. Det er så mange konspirasjonsteorier for tiden, og hvis jeg skal prøve på en kan det være at noen synes badstue i byen er usømmelig, fordi man ofte er naken i badstue. I så fall kan jeg berolige med at badetøy i badstue er helt ok, og jeg er ganske sikker på at Risør Havbadforening vil kreve det, hvis de får lov å være her.

Som utenbys skal jeg ikke blande meg i hva kommunen har tenkt å bruke brygga til. Men jeg kan ikke huske at det har vært trengsel der de siste 50 år, bortsett fra bryggedansen på 60-tallet, som jo dessverre tok slutt. Vel, dette var bare et lite og nedstemt hjertesukk fra utafor byen. Men hvis formannskap eller bystyre skulle ønske å gjøre om sitt vedtak, vil jeg bli glad igjen.

Paal Sørensen
Badstue- og Risør-entusiast.

Kommentarer til denne saken