Viktige innvandrere

Sikrer vekst. Innvandrerne sikrer vekst i folketallet i Bodø og fyller viktige funksjoner i samfunnet. Bjørn Asphaug er strålende fornøyd med innsatsen til Prasart Johansen, Wanna Liljar og de 17 andre innvandrerne ved Salten Vask og Rens

Sikrer vekst. Innvandrerne sikrer vekst i folketallet i Bodø og fyller viktige funksjoner i samfunnet. Bjørn Asphaug er strålende fornøyd med innsatsen til Prasart Johansen, Wanna Liljar og de 17 andre innvandrerne ved Salten Vask og Rens Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Takket være innvandrere blir flere viktige jobber besatt. For det kan være langt mellom de norskfødte søkerne.

DEL

(Siste) Bodø er intet unntak. Også i Nordlands-byen sørger innvandrere for at arbeidslivet får besatt jobbene.

– Vi hadde slitt noe voldsomt hvis ikke de var her, sier produksjonssjef Bjørn Asphaug i Salten Vask og Rens AS til Avisa Nordland.

– Vi har det veldig hyggelig her, med mange venninner å prate med og en jobb som ikke er så tung, sier Juthamas Moe. Hun har jobbet i bedriften i seks år. Av 27 ansatte er 19 innvandrere. Flest kommer fra Thailand, men der er også folk fra Bosnia, Serbia, Kroatia, Polen, Iran og Somalia.

– De er fantastisk trivelige og flinke i jobben, sier Asphaug, som ikke slutter å forundre seg over det gode humøret til kollegene.

– Vi bruker å smile og ha godt humør, vi. Vi kommer jo fra smilets land, ler Wanna Liljar.


Sikrer vekst

For Salten Vask og Rens er innvandrerne bortimot et være eller ikke være i en tid med lav arbeidsledighet. De første kom i 1997. Da ansatte bedriften to russere. Fra 2001 kom de første kvinnene fra Thailand inn i arbeidsstokken.

Omtrent samtidig ble det stor økning av utenlandskfødte medarbeidere ved Radisson Blu. Der er nå 16 renholdsansatte av utenlandsk opprinnelse og omtrent like mange norske. Ledelsen er helt klar på at hotelldriften ville stoppet opp uten den utenlandske arbeidskraften.

– Færre og færre norske søker disse jobbene, sier rooms divisjon manager Inger Lise Henningsen.

Vil ikke vaske

– Fordi det er så dårlig betalt?

– Hvis du sammenligner lønna med den man har i butikkjobb, er den ikke dårlig. Det virker heller som om færre norske arbeidstakere vil ha vaskejobber.

Hun er full av lovord om sine arbeidstakere og opplever innvandrerne ved hotellet som både stabile og dyktige og et pluss for miljøet på jobb.

Les hele saken i an.no

Artikkeltags