– Har slått ut betydelig narkotikaaktør

Artikkelen er over 4 år gammel

Stort narkotikamiljø med nedslagsfelt over hele Sørlandet er slått ut, ifølge politiet.

DEL

Agder politidistrikt har tirsdag morgen sluppet en pressemelding om dem har slått ut en betydelig narkotikaaktør på Sørlandet.

Det var i begynnelsen av november at opp mot tretti tjenestemenn fra politiet deltok i en aksjon i Lyngdal, som førte til seks pågripelser.

Miljøet skal ha forgreininger til både Aust- og Vest-Agder, og til Agderposten bekrefter at politiadvokat Jørgen Henriksen at miljøet har et geografisk nedslagsfelt på Hele Sørlandet; fra Flekkefjord i vest til Risør i øst.

Åtte pågripelser

Etter de seks pågripelsene i november, hadde politiet i Agder en ny aksjon 10. desember. Det førte til ytterligere to pågripelser. Ifølge Agderposten er to av de totalt åtte pågripelsene folk fra Aust-Agder.

Den yngste skal være en mindreårig jente fra Aust-Agder.

I pressemeldingen skriver politiet at saken vokser i omfang og at den karakteriseres som stor og alvorlig, der flere ungdommer er involvert.

– Vi har grunn til å tro at hovedmistenkt har omsatt narkotika over lang tid og i langt større kvantum enn det vi har beslaglagt så langt, sier avsnittsleder for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, Thor Atle Pedersen.

Amfetamin og hasjisj

Politiet har etterforsket miljøet i en lengre periode, før aksjonen i Lyngdal i starten av november. Hovedmistenkt har også hatt flere unge medhjelpere som har distribuert narkotikaen i begge Agder-fylkene.

Etterforskningen avslørte at hovedmistenkt i saken mottok til dels store partier med amfetamin og hasjisj.

– Hovedmistenkt har stilt biler til disposisjon overfor sine medhjelpere. Det er svært bekymringsverdig at ungdom i tidlig 20-årene har vært med på så alvorlig kriminalitet, og det er også rart at det ikke ringer noen bjeller hos foreldre når unge personer plutselig får mye penger i hendene, sier Thor Atle Pedersen.

Tidligere dømt

Hovedminstenkt har tidligere vært tiltalt og domfelt i flere saker knyttet til vold og trusler. 

– Saken er spesiell i sitt omfang og ut fra stor bevismengde. Den videre etterforskningen vil gi oss flere svar, men vi kan allerede slå fast at det er en stor narkotika-aktør som er slått ut av spill, sier politiadvokat Jørgen Henriksen.

Til Agderposten utelukker ikke politiet flere pågripelser.

Artikkeltags