Risør og Gjerstad på ledighetstoppen

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lite hyggelige tall fra NAV Aust-Agder.

DEL

NAV Aust-Agder slapp fredag tallene for arbeidsledigheten i juli. Tallene viser at Risør har den høyeste ledigheten med 5,3 prosent, mens Gjerstad følger på neste med 5,1 prosent.

NAV Aust-Agder skriver at økningen fra 3,7 prosent i Risør fra juni, i hovedsak skyldes oppsigelser i industrivirksomhet. Det var i slutten av juni at Bandak Risør ble nedlagt. Det ble meldt oppbud på både Bandak Risør AS og moderselskapet Bandak Group. 90 ble berørt av oppbudet, og hele 70 av disse holdt til på Akland.

Gjerstad har også en stor økning fra forrige måned, fra 2,9 prosent arbeidsledighet til 5,1. I starten av juli ble det klart at Vestmar Production AS la ned sin avdeling på Brokelandsheia i Gjerstad. Der mistet elleve personer jobben, mens åtte ble overført til Kragerø.

I Aust-Agder er arbeidsledigheten på 4,2 prosent mot 3,2 prosent på landsbasis. I Tvedestrand har også arbeidsledigheten økt siden juni, fra 3,4 prosent til 4,2 prosent. Den samme trenden ser vi i Vegårshei, hvor det er økning fra 1,9 prosent til 3,7 prosent. Åmli øker fra 2 til 2,3 prosent.

Artikkeltags