Noen der ute er nødt til å vite noe

Ansvarlig redaktør Trond Nøstvold Tou skriver om Marianne-saken i denne lederen.

Ansvarlig redaktør Trond Nøstvold Tou skriver om Marianne-saken i denne lederen. Foto:

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.28. august 1981 forsvinner seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen utenfor Frydendal varehandel i Risør, kun noen hundre meter fra sitt hjem. Saken omtales i dag som en av Norges største forsvinningsgåter. Tirsdag hadde true crime-serien «Mysteriet Marianne» premiere på TV 2, og i første episode er blant annet familie og folk som så Marianne før hun forsvant intervjuet. Hele åtte vitner så den lille jenta på den 300–400 meter lange strekningen fra hjemmet til butikken. Etter at Marianne gikk ut av butikken med to is og godteri, er det ingen som har sett henne.

Tross store leteaksjoner blir ikke seksåringen funnet. Foreldrene Torunn Rugaas og Morten Ziender må avfinne seg med det som trolig er alle foreldres mareritt – at ungen din forsvinner. Jeg har ingen forutsetninger for å vite hvordan foreldrene har hatt det etter forsvinningen. Men som pappa selv skjærer det i hjertet å se fortvilelsen og uvissheten som kommer fram i serien.

Marianne-saken har ligget som en klam hånd over Risør-samfunnet i 39 år – med god grunn. På en varm sensommerkveld, som det var dagen seksåringen forsvant, er det smått utrolig at ingen skal ha fått med seg hva som skjedde. Like ved butikklokalet, som i dag huser Fjellheim Elektro, går hovedfartsåra inn og ut av Risør. Også den gang må det ha vært betydelig trafikk der, med potensielt mange vitner som kan ha observert noe. Men kriminaletterforskningen kom seint i gang, og ble vitnene derfor spurt i tide?

Et sted sitter det noen som er nødt til å vite noe som kan føre til en oppklaring av forsvinningen. Nå er det på tide å stå fram, så Mariannes foreldre og familie endelig kan få fred.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken