Gå til sidens hovedinnhold

Nok et covid-tilfelle på barneskolen - avlyser elevkveld

Sent tirsdag kveld fikk et knippe elever, via sine foreldre, beskjed om nok et smittetilfelle på Risør barneskole.

For kun få dager siden oppsto ble det påvist koronasmitte hos en ansatt på Risør barneskole, og sent tirsdag kveld kom det melding til foreldrene om nok et smittetilfelle.

Det ble sendt ut melding etter klokken 23 sent tirsdag kveld, at det var påvist smitte på Risør barneskole. Om det er en elev eller en ansatt som er smittet fremgår ikke av meldingen, som var sendt ut av fungerende rektor Anita R. Eilertsen.

Foreldrene som fikk meldingen ble oppfordret på det sterkeste, om å hente ut og utføre en hurtigtest før barna ble sendt på skolen, onsdag morgen. Hurtigtester ble gjort tilgjengelig på morgenkvisten på byens helsestasjon.

Som en konsekvens av utbruddet så skolen, i samråd med kommuneoverlegen, seg nødt til å avlyse den planlagte elevkvelden som skulle gjennomføres onsdag kveld.

En elevkveld er en sosial samling utenfor skoletiden, men på skolens område. Elevkvelden er for elevene fra 4. til 7. klasse og arrangeres i skolens gymsal, og rommer blant annet lek, musikk og spill for de som møter opp. Tidligere år har disse kveldene vært svært populære blant barna, og godt over 100 elever har dukket opp.

Gitt siste utbrudd på skolen så derimot skolens ledelse og kommuneoverlegen det for risikabelt å gjennomføre kvelden, og avlyser den alts.

– Det er smitte på skolen, så vi har i samråd med kommuneoverlegen bestemt for å avlyse kvelden, skriver skolen i en tekstmelding til foresatte.

Kommentarer til denne saken