Gå til sidens hovedinnhold

Norge må bistå Hellas i den kritiske flyktningesituasjonen!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Styret i Risør Arbeiderparti krever at regjeringen tar på alvor anmodningen fra blant annet FNs høykommissær om å ta ansvar for traumatiserte og syke enslige barn og unge på greske øyer – innenfor Europas grenser.

- Arbeiderpartiet har som hovedstrategi å prioritere inntak av kvoteflyktninger. Dette er det full oppslutning om i partiet. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke skal bidra på andre områder når situasjonen krever det – og det gjør den nå! Når vi støtter oppfordringen om å bidra i den kritiske situasjonen i Hellas, kommer det i tillegg til inntaket av kvoteflyktninger – ikke i stedet for.

– Arbeiderpartiet må være en aktiv pådriver for at regjeringen skal handle i denne saken. Regjeringen skal presses og utfordres til å plassere Norge i front sammen med Tyskland, Luxembourg og andre. Det er viktig at Arbeiderpartiet viser vilje til handling og påvirker regjeringens politikk, synlig og tydelig.

– Arbeiderpartiet må i tillegg presse på for at de 750 kvoteflyktningene som allerede står i kø, får innreise for å ytterligere avhjelpe situasjonen i nærområdene.

– Covid–19, Coronaviruset, er påvist på Lesvos, men ennå ikke i flyktningleiren. Dersom det skjer vil det få katastrofale følger. Her må det handles raskt! I tillegg til å bidra med økonomisk og annen hjelp til Hellas, må regjering og storting følge bl.a. Tysklands eksempel gjennom å ta imot barn fra Moria og ev. andre leire i Hellas.

– Når vi møter en akutt situasjon som krever handling, forundres vi over partiledelsens retorikk og manglende reaksjon. Det blir for passivt å vente på en felles EU-løsning før Norge skal bidra inn i akutte, humanitære utfordringer i vårt nærområde i Europa. Vi forventer at ledelsen tar tak i dette. Regjeringen må tvinges til handling.

Styret i Risør Arbeiderparti
Jens Høibø, leder

Kommentarer til denne saken