Disse har søkt om støtte fra kulturminnefondet

SKAL FERDIGSTILLES: Lysthuset i Havnegata 3.

SKAL FERDIGSTILLES: Lysthuset i Havnegata 3. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Kulturminnefond har mottatt 14 søknader fra Risør og Gjerstad.

DEL

Totalt har Norsk Kulturminnefond i år fått inn 1236 søknader fra hele landet, noe som er en økning på 40 prosent sammenlignet med i fjor.

Sju av søknadene er fra Gjerstad.

Nils Aal har søkt om støtte til bevaring av et uthus på Lunden. Ane Moe sendt fire søknader om støtte til skigard eller lysakergjerde, stabbur, eldhus og våningshus på et gårdstun på Moe. Ingrid Kristin Aarhus ber om penger til vokterboligen ved Gjerstad stasjon.

Les også: Setter i stand Husmannsplassen Lia

Torgrim Landsverk og Nancy Ciancio på Husmannsplassen Lia har også søkt om nye midler fra kulturminnefondet til restaurering av inn- og uthus.

Sju søknader har det også kommet fra Risør. Unn Tonje Mostad ønsker støtte til Kragsgate 41, Torgrim Torgrimsen har søkt om støtte til tak- og vindusrestaurering på Skjeldøygard og i Urbakken 17 ber Iulia og Jan-Tore Ekeberg om midler til tilbakestillelse av husets fasade. I Havnegata 3 har Emilie Sortvik søkt om støtte til ferdigstilling av lysthuset.

Les også: Lysthus til begjær

Paul Andreas Aakerøy har søkt om støtte til linoljemaling av våningshus på Østebø, mens Jørn Torfinn Røed har søkt om støtte på vegne av Risør 2. Det har også kommet en søknad fra Venneforeningen Gamle Bøferga for restaurering av fergen «Bø», som ble bygget av E. Moen Båtbyggeri AS i 1948 og som siden hadde flere ruter i Nordland, ifølge Bladet Vesterålen.

Halvor Landsverk fra Gjerstad og hans selskap Craft har for øvrig sendt tre søknader fra Tvedestrand, der Norsk Kulturminnefond totalt har motatt elleve søknader fra.

Artikkeltags