Gå til sidens hovedinnhold

Nr. 14 ønsker alle en god jul og takker for all hjelp

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nr. 14 ønsker alle en god jul og vil med dette takke for all hjelp og støtte vi har fått gjennom året og flere år før det. 240 måltider i måneden servert fra Nr. 14 hadde ikke vært mulig uten Frelsesarmeens enorme innsats. I tillegg til å hjelpe oss med å holde serveringen i gang på Nr. 14 leveres det ut matposer med flerfoldige middager en gang i uka til de som har lite å rutte med.

En side ved dette er selvsagt å mette en sulten mage, en annen side er at det varmer et hjerte og at folk føler seg ivaretatt. Frelsesarmeen gjør samfunnet vårt varmere og hver og en av dere gjør en uvurderlig jobb som vi setter enorm pris på. Det er som de sier «uten mat og drikke duger helten ikke» og noen dager trengs det heltemot til å komme seg igjennom dagen.

I tillegg til å mette tomme mager er Nr. 14 sitt aller viktigste jobb å være et sosialt møtepunkt for dem som har sine utfordringer, et sted og høre til. Vi vil skryte litt av Risør kommune som har tilrettelagt for at vi kan ha et så godt tilbud med åpent 6 kvelder i uka, i tillegg til aktiviteter og åpent hus hver dag. Vi vet at andre kommuner drømmer om lignende tilbud og vi har til gode å finne noen som har tilsvarende åpningstider i resten av landet.

Nr. 14 skal være en trygg havn, her skal det alltid være varm kaffe på kanna og et godt smil, samtidig er helsepersonell tilgjengelig dersom noen har behov for ekstra hjelp.

Så må huset fylles med aktiviteter og her er lista lang med folk vi vil takke. Friluftsrådet Sør har gitt oss midler til å både dra badeland og i dyreparken, men i år har turene gått i nærområdet. Vi har vært på fisketurer og strandturer, alltid med god niste på lur.

Frikirka har spandert rekefest og kafétur på oss og til jul blir det hjortesteik spandert fra Risør Hjort Bråten Gård.

En stor takk går også til Sanitetsforeningen i Risør. De har sponset oss gang på gang. I over 5 år. Uten dem hadde ikke fjorårets utstilling vært mulig, eller kokeboken i forfjor. De har spandert hagemøbler, jord og frø. I tillegg har de spandert det flotte smykkeskapet som nå står nede i butikken på Acantus/Lisand. Der kan dere se de fine smykkene som nå lages på Nr. 14 med støtte fra Sanitetsforeningen. Nå har vi i tillegg fått en ekstra julegave til huset med midler til spillkonsoller og Nintendo og som om ikke det var nok har Sanitetsforeningen trommet sammen julegaver som vil bli delt ut sammen med matkasser fra Frelsesarmeen.

Kvaliteten på et samfunn kan vi måle ved hvordan vi behandler våre medmennesker. Nr. 14 er et av Risør kommunes mange bidrag til å håndtere hverdagen for mange.

Så igjen, tusen takk til alle som bidrar til at vi kan opprettholde vårt gode tilbud. Og ikke minst takk til alle dere som benytter dere av Nr. 14. Vi setter enormt pris på dere.

Kommentarer til denne saken