Risørs A-lag så ut til å kunne beholde plassen, til tross for om de skulle havne sist i femtedivisjon denne sesongen.

Det var tidligere i høst signalisert at kun to av tre avdelingsvinnere i sjettedivisjon ønsket å rykke opp.

Nå har imidlertid Risør-trener Rune Norgaard fått en nedslående beskjed av NFF Agder om at alle tre ønsker seg opp. Dermed ligger Risør an til å rykke ned denne sesongen – så sant de ikke overrasker stort i fredagens seriefinale mot Birkenes.

En seier mot Birkenes hadde vært nok til å unngå sisteplassen før de spilte 2-2 mot Øyestad på fredag, men nå må Risør slå Birkenes med minst seks mål (!) for å ta seg forbi Birkenes på tabellen, da Birkenes har elleve minusmål bedre målforskjell.

Risør-trener Rune Norgaard nekter å gi opp.

– Vi må angripe Birkenes fra fløyen går. Vi vil forsøke å få til et par tidligere scoringer og gå for seksmålsseier. Vi gir ikke opp håpet om å fortsette i femtedivisjon, sier Norgaard til Aust-Agder Blad.

Denne sesongen har Risør kun scoret tolv mål på 13 kamper. De står også med kun ett poeng mot Birkenes fire. Da lagene møttes på Kjempesteinsmyra i august, tok Birkenes med seg en 4-2-seier.

– Det er skuffende at vi med vår høyeste plassering på tabellen de siste fem-seks årene likevel ser ut til å rykke ned, sier Norgaard, og sikter til at Risør ligger helt oppe på åttendeplass etter at Grane, Randesund 2 og Express 2 har trukket sine lag tidligere i år.

– Det positive er vi slipper å møte en klubb som Trauma. Det har vært en tung og skuffende sesong, og vi har slitt med mange skader på flere spillere, fortsetter Norgaard.

Trauma, som gjorde en rekke forsterkninger med spillere fra høyere divisjoner før sesongen, har vunnet samtlige 13 seriekamper denne sesongen og rykker som ventet opp til fjerdedivisjon.