Fikk Frivillighetsprisen for 2017

HAR TATT STORE LØFT: Christian Axelsen er leder av Risør fotballklubb. I går fikk han pris for sitt arbeid i klubben. foto: arkiv

HAR TATT STORE LØFT: Christian Axelsen er leder av Risør fotballklubb. I går fikk han pris for sitt arbeid i klubben. foto: arkiv

Artikkelen er over 1 år gammel

Christian Axelsen ble i ettermiddag hedret for sin mangeårige innsats i Risør.

DEL

Lederen av Risør Fotballklubb ble nettopp tildelt Frivilligprisen.Det er Frivilligsentralen i Risør som står bak utdelingen.

Frivillighetsprisen for 2017 går til en person som har tatt mange store løft. I begrunnelsen legges det vekt på at prisvinneren er samlende, alltid positiv og entusiastisk, flink til å rekruttere og få med seg folk og god til å lage blest om det han setter i gang, sa ordfører Per Kristian Lunden i sin tildelingstale.

Ordføreren uttalte også at måten Axelsen driver fotballklubben på har vært med på å skape den til en inkluderende forening.

– Innvandrere og flyktninger er invitert med og hjulpet i gang, vi har stjernelaget for ungdom som har stor glede av fotballen men som trenger ekstra hjelp og støtte, vi har gatefotball, jentefotball og mye annet. Lista er lang, men profilen er klar; her skal alle med og alle føle seg sett og inkludert, sa Lunden.

Prisvinneren fikk også skryt for at han ofte er flink til å løfte fram og heie på andre som kan få eller har fått priser innen idrett og frivillighet.

Inn i styret i Risør by

– Prisvinneren har hatt mange roller i lokalsamfunnet Risør. For eksempel sa han uten å nøle for ikke lenge siden ja til å sitte i styret i Risør By AS. Men det er fotballen og Risør Fotballklubb som er hans hovedarena. Risør hadde sikkert en eller annen gang fått en ny kunstgressbane og nytt friidrettsanlegg på Kjempesteinsmyra. Men jeg vil påstå at vi ikke hadde fått det så raskt, så billig og så bra uten prisvinneren. Og dette vet jeg en del om, siden jeg selv har sittet ved samme bord som prisvinneren i forhandlinger og informasjonsmøter mellom kommunen og Risør Fotballklubb.

Slik bestemmes prisen

Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet.

Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats.

Frivillighetens bredde og mangfold både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere.

Prisen kan gis på grunnlag av en persons eller lokal forening eller gruppes frivillige innsats over lengre tid, eller i et tidsavgrenset prosjekt.

Artikkeltags