Fører tradisjonen videre til Jonas

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Spenningen er stor for mange når de i dag trekker de første hummerteinene for sesongen. For Jonas Mac Donald (5) er det ekstra morsomt, da dette er første gang han er med på  å sette teiner.

– Jeg gleder meg mer til å fange krabbe, for det er bedre enn hummer, hevder Jonas Mac Donald, mens han med et stort smil viser at han har mistet en tann.

At han kommer til å være ivrig til å trekke teiner i ukene som kommer, er hevet over en hver tvil, uansett om det er krabbe eller hummer i teinene.

– Jeg har en egen maskin jeg bruker for å trekke opp teinene, forteller femåringen.

Når Jonas sier han ikke er så glad i hummer som i krabbe, så kan det være at det går over når årets fangst kommer på bordet.

– Vi vet jo ikke helt om du liker det, men du er jo glad i å sutte på klørne, sier mamma Karine Mac Donald, mens Jonas nikker bekreftende.

For Karine er det viktig å ta med sønnen ut på det som er en god tradisjon i familien.

– Jeg har jo vært med å trekt teiner siden jeg var bitte liten. Jeg var alltid med pappa ut, forteller hun.

De siste årene har det imidlertid blitt få turer ut på sjøen i hummersesongen.

– Nå har jeg Jonas som er veldig interessert. Vi har hatt fisketeiner ute siden midt på sommeren, og han synes det er kjempegøy. Så lenge vi bor her er det viktig at han blir komfortabel i båt, og blir med på de tingene som det er mulig å gjøre, sier Mac Donald.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken