Leteaksjon i Kragerø, en person erklært død

KRAGERØ: Nødetatene sammen med hovedredningssentralen har startet søk i vann etter at en mindre båt er funnet med kjølen opp.

DEL

(Telemarksavisa) Det er politiet som melder dette på twitter. En politibåt er også på vei til stedet. Luftambulanse og seaking helikopter er også på vei.

En person er funnet av redningsmannskaper i nærheten av båten. Denne er brakt til land av brannvesenet.

En person er funnet hardt skadd etter at det ble startet en redningsaksjon i forbindelse med at en mindre båt ble oppdaget med kjølen opp ved Kragerø.

Vedkommende som ble funnet er erklært død. Mannen er ikke identifisert. Det pågår fremdeles søk på stedet etter evt. flere personer.

– Det kom først inn en melding om observasjon av en båt som lå opp ned ved et skjær. Kort tid etterpå kom det inn en savnetmelding, og det ble gjort funn av en hardt skadd person på skjæret, sier redningsleder Kjetil Hagen i HRS Sør-Norge til VG.

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt sier at de først fikk melding om at en mindre båt ble observert i sjøen utenfor Skåtøy i Kragerø.

– Ifølge melderen kan det se ut til at båten har kjørt på et skjær i forkant, sier Johnsrud til NTB.

Ifølge operasjonslederen er det trolig snakk om en mindre fritidsbåt.

Alle nødetatene, samt redningshelikopter fra Hovedredningssentralen, redningsskøyte og dykkere fra Røde Kors rykket ut til stedet. Like etter klokken 15.30 ble redingsaksjonen avsluttet, melder politiet.


Foto:

Artikkeltags